A WNBA-ben szereplő Mercury sztárja, a női kosárlabda történetének egyik legjobb játékosa, Diana Taurasi beleegyezett abba, hogy többéves megállapodással térjen vissza Phoenixbe, jelentette be még a hét elején klubja.


Egy 16 évados veterán, a 38 éves Taurasi az amerikai női liga pontrekordere 8931 ponttal, és háromszoros bajnok. Nem fontolgatta, hogy hosszú és eredményes karrierje után visszavonulna, mielőtt hétfőn kétéves szerződést írt volna alá, hogy Arizonában maradjon 40 esztendős koráig. 
Amióta a 2004-es WNBA-draft első helyezettje volt, Taurasi WNBA-karrierjének egészét Phoenixben töltötte, kilencszeres All Star. Taurasi a tavalyi 22 alapszakasz WNBA-meccséből 19-en játszott, átlagosan meccsenként 28,1 percet, amelyeken 18,7 pontot, 4,5 gólpasszt és 4,2 lepattanót átlagolt. 2007-ben, 2009-ben és 2014-ben is bajnoki címet szerzett a UConn korábbi sztárja, aki 2007-ben és 2014-ben is a döntő MVP-je lett. Amellett, hogy a WNBA legjobb pontszerzője, mezőnykosarait (2821), hárompontosait (1164) és büntetőit (2125) tekintve is az első helyen áll, és negyedik pedig a kiosztott gólpasszokban (1953).
Sportok
Szilágyi Áron és Csipes Tamara az Év sportolója
06/01/2022 21:09
Szülő lett a világ legjobb női kosárlabdázója, Diana Taurasi | Eurosport
Az Észak-amerikai női profi kosárlabda-bajnokságban (WNBA) szereplő Phoenix Mercury igazgatója, Penny Taylor és a klub játékosa, Diana Taurasi bejelentette, hogy megszületett gyermekük, akinek a Leo Michael Taurasi-Taylor nevet adták. A pár tavaly májusban házasodott össze, idén januárban derült ki, hogy Taylor gyermeket vár.
"A WNBA játékosai minden eddiginél több hatalommal rendelkeznek 
és irányítják karrierjüket, és hihetetlenül fontos kijelentés, hogy Diana Taurasi úgy döntött, hogy újra aláír a Mercury-hoz. 
Mint már korábban mondtam, mindaddig, amíg Diana a WNBA-ban akar játszani, mi szeretnénk, ha ezt a Mercury mezében tenné. 
Ő a franchise szíve, a mi Mount Rushmore-unk első arca, a sportág legjobb női győztese és versenyzője. 
Szervezetünk pályája megváltozott azon a napon, amikor draftoltuk őt 2004-ben, és izgatottak vagyunk, hogy itt lesz a jövőben is." - 
 Jim Pitman, a Phoenix general managere az egyesület közleményében.
A WNBA történetének egyik legnagyobb játékosa olyan lendületet kapott a floridai Bradentonban lévő buborékban tavaly nyáron nyújtott játékával, amely arra ösztönözte, hogy folytassa a kosárlabdát.
"Ez volt az egyik olyan alkalom az életemben, amikor megtörhettem volna játékosként több szempontból is, de mégis inkább előremozdított a helyzet,
 hogy ugyanolyan komolyan vegyem ezt az offseason-ot, mint bármelyik másikat. 
A buborék nagy dolog volt számomra, azt bizonyítva magamnak, hogy továbbra is magas szinten tudok játszani, és még mindig hozzájárulhatok ahhoz, hogy ez a csapat bajnokságot nyerjen, amit megpróbálunk megtenni a következő két, három évben." - nyilatkozta Taurasi.
Körülbelül 10 meccs kellett Taurasinak a buborékban ahhoz, hogy "normálisan" érezze magát, miután egy hátműtéten esett át. A műtét után felépülve Taurasi egy elhúzódó combhajlító-sérüléssel és íngyulladással is küszködött. 
"Minden egyes nap próbálkoztam egy kicsit jobbá válni. Ekkor úgy tűnt, hogy soha nem leszek képes egészségesnek érezni magam. És sajnálatos volt, hogy nem akadt több mérkőzés a buborékban." - tette hozzá a négyszeres olimpiai bajnok és háromszoros vb-aranyérmes kosaras.
Körülbelül a 22 meccses menetrend közepén Taurasi gondolkodni kezdett. "Hé, így néz ki, amikor egészségesnek érzem magam. Ezek azok a dolgok, amelyeket még megtehetek." Annak ellenére, hogy megújult az önmagába vetett hite, Taurasi igazán nyitott elmével hagyta el a buborékot azzal kapcsolatban, hogy a szerződése lejárta után is játszik majd a jövőben. "Az egész offseason alatt hagytam, hogy az elmém elkalandozzon. De a nap végén a gondolataim mindig visszatértek Phoenixbe."

Diana-Taurasi-Phoenix-min.jpg

Fotó: Eurosport

Taurasi szerint két vagy három csapat is felhívta az ügynökét, hiába. Jim Pittman, a Phoenix vezérigazgatója és Sandy Brondello edző bemutatta a csapat jövőjének tervét, és azt, hogy Taurasi hogyan illik bele az elképzelésekbe. Ezek arra irányulnak, hogy miként nyerjen újabb bajnokságot a franchise, amely Taurasi negyedik WNBA-címe lenne.
"Ezt szerettem volna hallani. Ezért szeretnék visszatérni. Szeretek kosárlabdázni. Szórakoztatóan csinálom, de mindig egy kicsit jobb, ha nyer az ember és megvan az a jövőkép és égető vágy, hogy a bajnoki cím megszerzéséért tesszük, amit teszünk. Ezt az igényt közvetítették felém, és nyilvánvalóan nem akartam máshova menni. Itt akarom befejezni a karrieremet."
Ez az erőfeszítés, bár talán nem is volt rá szükség, visszhangot keltett Taurasiban.
"Ez volt az a pillanat, amikor belegondoltam, nos, ezt nem kellett megtennem, mert itt akarok lenni.  Erőfeszítéseket tettek annak biztosítására, hogy úgy bánjanak velem, mintha szabadügynök lennék, és bárhová mehetek, ahová akarok. 
És ez azt sugallta nekem, hogy nagyon komolyan gondolják. És csak arra gondoltam, hogy mennyi időt töltöttem Phoenixben, és milyen emlékeket szereztünk, milyen kultúrát építettünk. Sokat tettünk 17 év alatt, és nem hiszem, hogy végeztünk volna." - zárta mondandóját Taurasi.

Diana-Taurasi-min.jpg

Fotó: Eurosport

via ESPN
Sportok
A Honvéd bebizonyította, hogy bizony a Fradi is verhető
02/01/2022 11:18
Sportok
2021 legnagyobb sportos bénázásai csokorba szedve
02/01/2022 11:07