A skeet lövészetben világelső Hill koronavírus-fertőzés miatt kénytelen visszalépni az olimpiától.

A megnyitóünnepségre még nem került sor, de egyre-másra jönnek a hírek pozitív koronavírus-tesztet produkáló sportolókról, akiknek ötéves munkájuk veszik kárba, miután a fertőzés miatt kénytelenek visszalépni a játékoktól. Az előzetesen olimpiai aranyéremre is esélyesnek tartott brit sportlövő, Amber Hill Tokióba történő elutazása előtt szembesült azzal, hogy pozitív COVID-tesztje miatt nem vehet részt az olimpián.
A 23 éves sportolónak nincsenek tünetei, karanténba vonult, és érthető módon nagyon csalódott, amiért így ért véget számára az olimpiai álom.
Tokyo 2020
Péni István ötödik helyen végzett a légpuskások versenyében
TEGNAP 07:00
"Nincsenek szavak, melyek leírnák, hogy érzem magam. Öt év edzés, felkészülés után teljesen összetörve jelentem be, hogy tegnap éjjel pozitív lett a koronavírus-tesztem, ami azt jelenti, hogy nem leszek ott a brit sportlövő csapatban." - posztolta szerda este a közösségi médiában.
Visszajövök ebből, de egyelőre időre van szükségem, hogy átgondoljam és elfogadjam, ami történt.
Hill öt évvel ezelőtt Rióban bravúros hatodik helyet szerzett az olimpián, most Tokióban másodszor vehetett volna részt ötkarikás játékokon. A Gracenote adatelemző cég a britek egyik aranyérmeseként kalkulált a fiatal sportlövővel, aki egy májusi világkupa-versenyen ezüstéremmel hangolt Tokióra. Hillnek a vasárnapi selejtezőben lett volna először jelenése.
A brit csapatból korábban két teniszező, Dan Evans és Konta Johanna is koronavírus-fertőzés miatt dőltek ki.
Forrás: Eurosport.co.uk

Ha szeretnél minden reggel értesülni a legfrissebb híreinkről, iratkozz fel HÍRLEVELÜNKRE!
Tokyo 2020
Péni István döntős légpuskában
TEGNAP 05:28
Tokyo 2020
Major Veronika a 34. helyen végzett légpisztollyal
TEGNAP 01:32