Herczegh Szabolcs szövetségi kapitány előzetesen úgy fogalmazott, a sörétes szakág a csapatépítés fázisában jár, így bravúr lenne a döntőbe kerülés.
A bravúr végül nem jött, bár a férfiak alapversenyében volt egy nagyon bíztató szakasz. Hegyi Norbert ugyanis a negyedik rottében (25 lövéses kör) egyet sem hibázott, és ezzel a top20 közelébe ugrott előre. Egy hasonlóan sikeres utolsó körrel még tovább javíthatott volna, ám ott becsúszott három rontás, és ezzel végül 42. lett (115 pont).
A férfi mezőny másik magyar indulójának, Moldován Marcellnek sajnos nem sikerült jó a szombati nap, egy 19 és egy 21 pontos rottével a 86. helyen zárt (106 p).
Sportlövészet
Dörögtek a sörétesek, és hullottak a korongok, mint a legyek a nagy szél ellenére
20/09/2022 - 03:59
A felvidéki magyar Varga Erik ellenben nem volt messze a döntőtől, a szlovák színekben versenyző háromszoros világbajnok és egyszeres Európa-bajnok csak szétlövésben maradt le top8-ról. A szintén magyar származású, de osztrák zászló alatt induló Sólyom László 38. lett, Hegyivel azonos pontszámmal.
Az alapversenyt 123 ponttal, azaz 125 lövésből mindössze két hibával az olimpiai bajnok Jiri Liptak nyerte, és rajta kívül a svéd Rickard Levin-Andersson, a ciprusi Andreas Makri, a brit Nathan Hales, a portugál Armelim Filipe Rodrigues, a brit Matthew John Coward-Holley, a francia Clement Bourgue és horvát Anton Glasnovic jutott be. Utóbbi 119 találatig jutott, és négyes szétlövésben harcolta ki a finálét.
A nőknél sajnos ezúttal messze voltunk a bravúr lehetőségétől. Az első napot a legjobb magyarként záró Tömör-Tones Petra nem találta a tegnapi 24 pontos rottében mutatott formáját, a negyedik körben hetet, az utolsóban pedig hatot hibázott, amivel a 36. helyen zárt.
A másik magyar induló, Jóna Bernadett ellenben javulni tudott tegnaphoz képest, de a két 21 pontos rotte csak arra volt elegendő, hogy honfitársa előtt a 35. helyen zárjon.
Az alapversenyt 119 ponttal a korábbi vb-bronzérmes olasz Silvana Stanco nyerte meg, a legjobb nyolcba pedig rajta kívül honfitársa, Giulia Grassia, a portugál Maria Ines Coelho de Barros, a francia Carole Cromenier, az olasz Jessica Rossi, a brit Lucy Charlotte Hall, illetve két spanyol, Mar Molne Magrina és Fatima Galvet került be.
A férfi és a női trap döntőket ma délután rendezik, és az ISSF Youtube-oldalán élőben közvetítik.
Női döntő:
Férfi döntő:
FRISSÍTÉS: A férfiaknál végül Jiri Liptak lett az Európa-bajnok, miután egyetlen lövést sem hibázott el a döntőben. A svéd Rickard Levin-Anderssoné lett az ezüst, a brit Nathan Hales-é pedig a bronz. A nőknél az olasz Silvia Stanco győzött, megelőzve a brit Lucy Charlotte Hallt és honfitársát, Jessica Rossit. Mindkét nemnél az első két helyezett kvalifikálta magát a párizsi olimpiára.
Sportlövészet
Magyar Eb-bronzérem a sportpisztolyosoknál!
14/09/2022 - 10:03
Sportlövészet
Söréttel kvótára – komoly kihívás áll a magyar shotgunosok előtt
26/08/2022 - 05:02