Óriási veszteség érte az ausztrál téli sportos közösséget: szigonyos horgászat közben életét vesztette a kétszeres világbajnok és kétszeres szakági világkupagyőztes snowboarkrosszos Alex Pullin. A 32 éves, rendkívül népszerű sportoló halála sokkolta sporttársait.


Alex Pullin ma délelőtt kedvelt sportjának, a szigonyos horgászatnak hódolt az ausztrál Gold Coaston. Ez gyakorlatilag szabad tüdős merülés közben szigonnyal történő halfogást jelent, ami egy elég komoly hagyományokkal bíró versenysport, többek között Amerikában és Ausztráliában. Pullin kimondottan tapasztaltnak számított. 
Snowboard
Teljes erőbedobással az olimpiai részvételért
02/05/2021 20:10
Az ausztrál olimpikon élettelen testére egy könnyűbúvár bukkant rá a tengerfenéken, egy Palm Beach-i mesterséges zátonyon. A rendőrség arra gyanakszik, hogy oxigénhiány miatti ájulás okozhatta a fulladását. Súlyöv is volt rajta, ezért nem tudott a felszínre jönni. Mire megtalálták, semmit sem lehetett érte tenni. Vízimentők 45 percen át próbálták újraéleszteni, mindhiába.
Pullin, akit mindenki csak Chumpynak becézett, rendkívül népszerű volt. Aki ismerte, mindenki szerette őt szerény és kedves modora miatt. Az a típus, akire azt szokás mondani, hogy "jó ember". Halála megrázta egész Ausztráliát és a nemzetközi téli sportos közösséget is.
Alex 3 évesen kezdett síelni, nyolc évesen csatolt először snowboardot. 15 évesen nyerte első ausztrál bajnoki címét a sportág egyik leglátványosabb szakágában, snowboardkrosszban. 19 évesen már a világkupában versenyzett. 2011-ben megszerezte első világbajnoki címét, majd két évvel később megvédte azt. A 2014-es szocsi téli olimpiai játékokon ő volt az ausztrál küldöttség zászlóvivője, amelynél nagyobb megtiszteltetés kevés olimpikont érhet. Kétszer nyerte el a sportág szakági kristálygömbjét, azaz volt a szezon legjobbja a világon. Három olimpián indult, de a némi szerencsét is kívánó sportágban az ötkarikás játékokon nem jött ki számára a lépés: legjobb eredménye egy hatodik hely Phjongcshangból. Pályafutása során 87 világkupa-versenyen indult, ebből kilencet nyert meg és 20-szor állt dobogón.
Az utóbbi években, a sportág fejlődésével és a fiatalok térnyerésével egyre nehezebben sikerült dobogós eredményeket hoznia, de továbbra is a világ egyik legjobbjának számított.
A pályán kívül előszeretettel hódolt vízi sportoknak, a szabadtüdős merülőhorgászaton túl nagyon szeretett szörfözni. Kiválóan zenélt, saját dalaival gyakran lépett fel rendezvényeken. Tökéletes képviselője volt a snowboardos életérzésnek, a szabad lélek megtestesítője.
Sporttársai döbbenten állnak a hír előtt. A közösségi médiában özönlenek a részvétnyilvánítások. Olimpiai ezüstérmes csapattársa, Jarry Hughes így búcsúzik:
Ausztrália egyik legsikeresebb téli sportolója, az olimpiai bajnok síakrobata, Lydia Lassila megrendítően közvetlen hangvételű bejegyzésben köszönt el:
Snowboard
Lavinabalesetben elhunyt a világbajnok snowboardos
24/03/2021 17:47
Snowboard
Fricz Botond gyönyörű triplaszaltója a világbajnokságon
14/03/2021 20:21