Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Új-Zéland is megszerezte első aranyát a téli olimpiákon

Eurosport Magyarország

Frissítve 06/02/2022 - 05:47 GMT+1

Az új-zélandi Zoi Sadowski-Synnott nyerte meg a női snowboard slopestyle versenyét vasárnap a pekingi téli játékokon.

Új-Zéland is megszerezte első aranyát a téli olimpiákon

A játékok műsorán 2014 óta szereplő számban a szombati selejtezőből 12 versenyző jutott a vasárnapi döntőbe, köztük a Szocsiban és Phjongcshangban is aranyérmes amerikai Jamie Anderson, akinek ezúttal nem volt esélye a győzelemre, sőt, a dobogótól is messze volt, s csak a kilencedik lett. Az elmúlt években mutatott teljesítmények alapján a kétszeres világbajnok 20 éves új-zélandi volt a legnagyobb esélyes és a selejtezőben is a legjobb volt, a fináléban azonban alaposan meg kellett küzdenie a diadalért.
A döntőben minden snowboados háromszor csúszhatott, s valamennyiüknek a legjobb eredményét vették figyelembe a végelszámolásnál. Az első körben Sadowski-Synnott kiváló menetet produkált és 84,51 pontjával vezetett a 82,68 pontos produkciót bemutató ausztrál Tess Coady előtt.
A második körben aztán meglepetésre az amerikai Julia Marino ugrott az élre, miután egy hibátlan és egyben technikás csúszást mutatott be, amiért 87,68 pontot kapott a bíróktól. Ezzel egészen a harmadik kör legvégéig, a verseny utolsó csúszásáig vezetett, akkor azonban Zoi Sadowski-Synnott parádés gyakorlattal rukkolt elő, szebbnél szebb ugrásaiba pontosan érkezett, s végül kiugróan magas pontszámmal, 92,88-cal szerezte meg az aranyérmet. A bronzérem Coadyé lett.
A verseny magyar indulója, Kozuback Kamilla a szombati selejtezőben a 28. helyen zárt.
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés