Nemcsak a rövidpályás gyorskorcsolyázóknál, hanem a hódeszkásoknál is forronganak a versenyzők a bíráskodás miatt a pekingi téli olimpián.

"Mindenki, aki hódeszkázott, tudja, hogy elhibáztam a deszka megfogását. Nem titkolom" - ismerte el a hétfői slopestyle-ban győztes Max Parrot, aki szerint ennek ellenére az döntött, hogy riválisainak több kis hibája volt, neki pedig csak egy, igaz az nagyobb volt, mint ellenfeleié.
Ebben a számban a versenyzők ugratókkal és korlátokkal nehezített lejtőn mutatnak be különféle trükköket, szaltókat, forgásokat és csúszásokat. A trükköknél rendkívül fontos a deszka megfogása, ha ez nem sikerül, az olyan, mintha egy tornász a talajgyakorlata során elesne. A kanadai aranyérmes pedig a deszka helyett a térdét fogta meg a videofelvételek alapján.
Peking 2022
Új-zélandi siker a férfi síelők félcső számában
19/02/2022 04:18
A helyszíni beszámolok szerint a verseny után, amikor a zsűri tagjai betértek egy étterembe, az ott tartózkodó versenyzők kifütyülték őket.
A vezető bíró a sportággal foglalkozó internetes oldalnak elismerte, hogy visszanézve a győztes gyakorlatot más pontszámot kellene adni.
"De nagyon sok tényező van. Max védelmében csak azt tudom mondani, hogy ez még mindig őrült jó menet volt" - tette hozzá Iztok Sumatic, aki szerint a pontozók nem kaptak visszajátszást, ezért nem vették észre, hogy nem sikerült Parrot deszkafogása.
Sumatic szerint miután az eredmény hivatalossá vált, nincs mit tenni. Megjegyezte, eljutottak hozzá a kritikus hangok, de támogatást is kapott, például az ezüstérmes kínai versenyző edzőjétől.
Forrás: MTI
Peking 2022
Anna Gaser címet védett női big air-ben
15/02/2022 07:17
Peking 2022
Kicsi a rakás!- Egymás nyakába borultak a női snowboardosok a verseny után
15/02/2022 07:03