Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Amerikai arany a debütáló vegyes snowboard crossban

Eurosport Magyarország

Frissítve 12/02/2022 - 05:26 GMT+1

Nick Baumgartner és Lindsey Jacobellis nyerte a hódeszkások pekingi téli olimpián debütáló vegyes krossz számát szombaton.

Amerikai arany a debütáló vegyes snowboard crossban

A négycsapatos fináléba az amerikaiakon kívül a kanadai és két olasz páros jutott. A döntőben a férfiaknál nem alakult ki jelentős különbség, mind a négy induló egy másodpercen belül ért célba, így a nőkre maradt a döntés.
A kifejezetten technikás, ugratókkal, hajtű és döntött kanyarokkal nehezített pálya első felében a kanadai és az egyik olasz csapat tagja elesett, így kétesélyesre szűkült az aranyért küzdő párosok száma. A nőknél pekingi bajnok Jacobellis és a Phjongcshangban győztes Michela Moioli küzdelme viszont rendkívül kiélezett volt, eleinte utóbbi haladt az élen, de egy kanyart túl szélesre vett, így a tengerentúli hódeszkás megelőzte.
Az utolsó ugratónál Jacobellis még egy trükköt is bemutatott azzal, hogy a levegőben megfogta a deszkáját, ami azért különösen merész, mert 16 éve Torinóban éppen ezért lett ezüstérmes. Akkor szintén élen csúszott, de a trükk bemutatása után elesett, így végül csak ezüstérmes lett.

Eredmények:
Hódeszka, vegyes krossz, olimpiai bajnok:
Nick Baumgartner, Lindsey Jacobellis (Egyesült Államok)
2. Omar Visintin, Michela Moioli (Olaszország)
3. Eliot Grondin, Meryeta O'Dine (Kanada)
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés