A Magyar Snowboard Szövetség hét ridert indít a kreischbergi FIS Freestyle Sí és Snowboard Világbajnokságon.
Csütörtökön a hivatalos megnyitóval elkezdődött a FIS Szabadstílusú Sí és Snowboard Világbajnokság. Freestyle kategóriában három, az alpin versenyszámokban pedig négy versenyző képviseli hazánkat Kreischbergben. A magyar riderek első éles bevetése a hétfői slopestyle selejtezőkkel kezdődik. Az alpinosok 22-én csütörtökön kezdik meg szereplésüket. Egyedül snowboardkrosszban nem lesz magyar induló.
Bekényi Ádám szövetségi kapitány vezetésével a válogatott freestyle szekciója már szombaton megérkezett Kreischbergbe, és túl vannak az első edzésen:
Snowboard
Teljes erőbedobással az olimpiai részvételért
02/05/2021 20:10
„A mai napon volt az első hivatalos edzés. Délután három órát gyakorolhattak a versenyzők. Ködös, esős nap volt, így az időjárási körülmények nagyon nem kedveztek. Sajnos több nagyobb baleset is történt, így idő előtt befejeződött az edzés. A mieinknek jól ment, és már körvonalazódni látszik mindhármuk versenyköre.”
Hazánk legjobb snowboardosa, Gyarmati Panka a tavalyi hosszú hómentes időszak és térdműtétje után különösebb elvárások nélkül készül a versenyre. Bár most rendeznek először a lányok számára is big air versenyt a világbajnokságon, Pankát előzetesen csak slopestyle-ban nevezték. Murauban szinte otthon érzi magát, a világbajnokság promo videójában is szerepelt, így nem kizárt, hogy big airben is elindul, ha úgy érzi.
Kiss Benedek és Szerb Mátyás az őszt a Stubai-gleccseren edzéssel töltötte, a vb-t megelőzően pedig a flachaui Absolut Parkban edzettek. Mindketten indulnak slopestyle-ban, és ha a nevezők száma engedi, akkor Szerb Mátyás a big airt is vállalja.
Alpinosainknak a sokkal szerényebb technikai háttér miatt iszonyú nehéz dolga van a nemzetközi mezőnyben. A második világbajnokságán induló Sümegi Péter végigküzdötte az idei parallel FIS Világkupa versenyeit, rengeteg időt és energiát fordított a felkészülésre. Viszlay Vanda, Pátkai Marcell (neki ez a 4. VB-je) és Papp Endre ma még a német nyílt bajnokságon állt volna rajthoz, hogy az utolsó versenylehetőséget is kihasználják a VB előtt. Sajnos a versenyt végül törölték, így este már ők is megérkeznek Kreischbergbe.
A kreischbergi világbajnokságon résztvevő magyar snowboard válogatott keret:
Freestyle: Gyarmati Panka (slopestyle), Kiss Benedek (slopestyle), Szerb Mátyás (slopestyle és big air)
Alpin: Papp Endre (parallel szlalom), Pátkay Marcell (parallel óriásszlalom), Sümegi Péter és Viszlay Vanda (mindkét parallel versenyszám)
Snowboard
Lavinabalesetben elhunyt a világbajnok snowboardos
24/03/2021 17:47
Snowboard
Fricz Botond gyönyörű triplaszaltója a világbajnokságon
14/03/2021 20:21