Március 22-én rajtol a Tour Championship, a világbajnokság előtti utolsó komoly verseny. A szezon nyolc legeredményesebb játékosa vesz részt rajta. A nyolc közül heten már kvalifikáltak, őket már nem lehet megelőzni az egyéves ranglistán. Ők sorrendben: Trump, Selby, Robertson, Higgins, O'Sullivan, Lisowski és Wilson. 


No de ki lesz a nyolcadik szerencsés? Illetve dehogy szerencsés, ennek semmi köze a mázlihoz. Ezt a pozíciót ki kell érdemelni. Per pillanat Hawkins áll a nyolcadik pozícióban, aki a German Masters és a Players Championship elődöntőivel ért el kiemelkedő eredményeket. A volt világbajnoki döntősnek 112.500 pontja van, és ketten előzhetik meg. Az egyikük Jordan Brown, a Welsh Open bajnoka, aki kerek 100.000 ponttal rendelkezik. A másik, és valamivel veszélyesebbnek tűnő ellenlábas a kínai Zhou Yuelong, aki 89.500 pontot gyűjtött idén. A UK-n volt elődöntős, valamint az English Openen negyeddöntős. 23.000 pont a hátránya, ami nem kevés, de a WST Pro Series megnyerésével ledolgozható.
Zhou a világbajnoki kvalifikáció szempontjából is kérdéses pozícióban áll. Jelenleg a 17. helyezett, mindössze 5250 ponttal elmaradva McGilltől, aki a 16. helyen áll. A skót viszont már kiesett a WST Pro Seriesből, ő már nem tudja növelni pontjai számát. A kínai viszont továbbjutott az első körből. Perry és Bingham is ott loholnak mögöttük, de nekik tornagyőzelemre van szükségük ahhoz, hogy egyáltalán legyen esélyük a top 16 közé kerülni.
World Championship
Világbajnokság: McGill három frame-es hátrányból visszatámadott és tudott egyenlíteni
2 ÓRA

Finalists.jpg

Fotó: Eurosport

Még egy érdekesség: profi tagságot kapott a két legjobb játékosnő. Reanne Evans, a 12-szeres női világbajnok időnként már szerepelt a Main Touron, kevés sikerrel. Ng On Yee háromszor nyerte meg a női vb-t, egyértelműen ő Evans legnagyobb riválisa a hölgyek között. Az meg egy másik kérdés, hogy a férfiak ellen melyikük mire viszi.
World Championship
Világbajnokság: O'Sullivan 3-1-re vezet, most egy 138-as breaket hozott össze
4 ÓRA
World Championship
Világbajnokság: O'Sullivan vezet egy 81-es breakkel
5 ÓRA