Joe Perry végzett a hétfőn indult új verseny, a WST Pro Series M csoportjának első helyén, és a második helyezett Xiao Guodonggal együtt kvalifikáltak a második csoportkörbe. A Masters egykori döntőse ebből az alkalomból egy másik kínai játékosról, a Masters friss bajnokáról, Yan Bingtaóról beszélt.


"A Mastersen a legtöbb döntő remek mérkőzést hoz. Néha megesik, hogy egyoldalúra sikeredik egy meccs, de ez a finálé fantasztikus volt. Őszintén szólva én Johnnak szurkoltam, mert zseniális a pályafutása, megérdemelte volna. De nem így alakult, ami viszont nagyszerű a snookernek.
Yan az új kínai szupersztár, akire régóta vár a snooker, aki Ding nyomdokába léphet. Kínának és a snooker jövőjének is jót tesz a sikere. Kína rendkívül fontos a snooker számára. A kínaiak rengeteg energiát fektetnek a tehetégeikbe, fantasztikus, amit a snookerért tesznek.
Snooker
Ezek voltak Ronnie O'Sullivan legparádésabb lökései a szezonban
25/05/2022 11:05
Ronnie O'Sullivan még a Masters estéjén, a döntő után, az Eurosport helyi stúdiójában mondta a következőket:
"Yan extrém nyomás alatt teljesített remekül, és erre szüksége lesz ahhoz, hogy a Crucible-ben is győzzön. Úgy gondolom, hogy egyre csak jobb lesz, és neki köszönhetően újabb kínaiak is fejlődésnek indulnak. Nagyon meglepne, ha nem szerezne legalább egy-két világbajnoki címet."
forrás: eurosport.com
Snooker
Ronnie O'Sullivan: "Sosem leszek a BBC Év Sportolója"
19/05/2022 16:54
Snooker
Mark Williams: "Nagyon meglepne, ha Yan Bingtaóból nem lenne világbajnok"
17/05/2022 07:24