Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ronnie O'Sullivan végletesen hullámzó teljesítményt nyújtott Kínában

Buzás Gábor

Frissítve 19/03/2024 - 16:44 GMT+1

A Rakéta győzött első mérkőzésén a World Openen. Mark Allennek a torna előtt megvolt az esélye arra, hogy átvegye a világelső pozíciót Ronnie O'Sullivantől. Az északír játékosnak ehhez meg kellett volna nyernie a tornát, csakhogy ettől igen messze került: a 64-es táblán, azaz az első helyszínen játszott mérkőzésén kikapott Daniel Wellstől.

Ronnie O'Sullivan továbbra is remek formában: nézd vissza a Rakéta 129-es breakjét!

Kialakult a 32-es tábla mezőnye a World Openen.
Született néhány meglepő eredmény, ezek közül is kimagaslik Mark Allen korai búcsúja, már csak azért is, mert a szezon egyik legjobbjaként, valamint a tavalyi szezon elsőszámú játékosaként közel került a világelsőséghez, olyannyira, hogy végső győzelme esetén megelőzhette volna O'Sullivant.
Ez nem jött össze, miután 5-3-ra kikapott Wellstől, ám ha megnézzük a szezonvégi előzetes világranglistát, akkor azt találjuk, hogy Allen bő 200.000 ponttal vezet a második helyen álló Luca Brecel előtt, szóval mindenképp van esélye, hogy a szezon után ő legyen a világelső. Bár aligha ez a legfontosabb neki, sokkal inkább az, hogy végre megszerezze a világbajnoki címet. És az is lehet, hogy ennek oltárán áldozta fel a kínai szereplését.
John Higgins is kikapott, ő is egy walesi játékostól: Jackson Page 5-3-mal küldte haza a skótok kiválóságát. Ennek pedig az a következménye, hogy reális esély nyílik bizonyos játékosok számára, hogy megelőzzék Higginst az egyéves ranglistán. Márpedig ha ez megtörténik, akkor a négyszeres világbajnok nem lesz ott a következő versenyen, a szezon 12 legeredményesebb játékosának kiírt Tour Championshipen.
Merthogy Higgins a vonatkozó ranglista 12. pozíciójában található, és kevesebb mint 20.000 pont az előnye a 13. helyen álló Hossein Vafaei-jal szemben. Akinek az elődöntőig kell eljutnia ahhoz, hogy a skót elé lépjen, és ezzel kvalifikáljon a Tour Championshipre. Másnak is van erre esélye, de az iráni áll a legközelebb az előzéshez.
O'Sullivan furcsa mérkőzést játszott Michael White ellen, akitől még sosem kapott ki. A világelső rengeteg lehetőséget adott walesi ellenfelének, de 1-1 után magára talált, és két százas break segítségével 3-1-re elhúzott. Csakhogy a negyedórás pihenő után visszatért a hibákkal tarkított játéka, és White 3-3-ra egyenlített. Kellett egy újabb lendület ahhoz, hogy O'Sullivan lezárja a mérkőzést, és egy szoros nyolcadik frame-mel a döntő frame-et is elkerülte. 5-3-mal ment tovább a világelső.
Brecel és Judd Trump már két mérkőzést játszott a helyszínen, hiszen ők a 128-as táblán kezdték meg a szereplésüket Kínában. Trump az első meccsén remekelt Rory Thor ellen, két százas breaket is lökött. A második találkozója már döcögősebben alakult, nem tudott igazán nagy breaket összehozni. Sanderson Lam viszont nem tudott élni a Trump halványabb játéka nyújtotta lehetőségekkel, és 5-2-re kikapott.
picture

Judd Trump

Fotó: WorldSnooker

Brecel eddig nagyon hasonlóan szerepelt, mint Trump: kiváló első mérkőzése után gyengébb második következett. Brecel elsősorban persze azért érdekes, mert közeleg a világbajnokság, ahol címvédőként áll majd asztalhoz. És az első világbajnoki címe megszerzése után persze az lesz majd a nagy kérdés, hogy ő vajon meg tudja-e védeni a címét, és ezzel elsőként meg tudja-e törni a Crucible átkát.
Az alapvetően gyenge szezont futó (de két meghívásos döntőbe így is bejutó) Brecel ezt nyilatkozta (még az első győzelme után):
"Ha ez lehetséges, még jobb formában vagyok, mint tavaly a világbajnokságon. Nem tudom pontosan, mi ennek az oka. Persze sokat dolgoztam, mentálisan és az asztal mellett is, de arra nem számítottam, hogy ez ilyen hamar meg fog látszani. Nagyon sok önbizalommal játszom.
Többet gyakorlok, mint korábban, jobban koncentrálok, tudatosabban játszom. Éhesebb vagyok a sikerre, mint valaha. Sokszor okozott nehézséget a motiváció hiánya, de az utóbbi hetekben nem volt vele problémám. Nem akarok a korábbiakhoz hasonló hibákat elkövetni. Sokat tanultam az elmúlt évben."
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés