Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Hossein Vafaei egyetlen ponttal múlta felül Ronnie O'Sullivant

Buzás Gábor

Frissítve 21/03/2024 - 11:35 GMT+1

Hossein Vafaei 5-4-re legyőzte Ronnie O'Sullivant a World Open nyolcaddöntőjében. A végén valóban egyetlen pont döntött az iráni javára, de az egész mérkőzés képét tekintve egyértelműen ő mutatta a jobb játékot. Négy nagy breaket lökött, és a döntő frame-ben a Rakéta szerencséjét is tudta ellensúlyozni.

Hossein Vafaei legyőzte Ronnie O'Sullivant a World Openen

Vafaei vezetett egy nagy breakkel, O'Sullivan pedig egyenlített: így haladt előre a mérkőzés egészen 4-4-ig. Az iráni játékos a második és a hatodik frame-et is megnyerhette volna, mindkettőre voltak sanszai, de egyik alkalommal sem sikerült két frame-es előnyre szert tennie. A döntő frame viszont sokkal inkább a világelsőnek állt, hiszen egyetlen golyóra került a győzelemtől.
Csakhogy úgy ért véget a 62-es breakje, hogy nem tudta megpozicionálni az utolsó pirosat. 25 ponttal vezetett ekkor O'Sullivan, és egy érdekes biztonsági csata következett, melyet ő nyert meg - egy roppant szerencsés, valamint egy bravúros lökés segítségével. Előbb úgy menekült ki egy snookerből, hogy ő adott snookert, aztán belökte a teljesen lehetetlen pirosat.
O'Sullivan ezzel 26 pontos előnybe került, de színest nem tudott belökni a piros után, kihagyta a fal közelében álló feketét. Kapott megint egy snookert, amiből úgy menekült, hogy Vafaei meg tudott indulni. És az iráni le is takarította a fent maradt hat színest, azaz egyetlen ponttal ellopta a frame-et. És ezzel megszerezte a győzelmet.
Ez volt Vafaei első olyan sikere O'Sullivan ellen, melyet nézők előtt aratott. Korábban már volt egy győzelme a közönség kedvence ellen, még 2021 őszén, a German Masters selejtezőjében, ahol Vafaei 5-0-ra győzött - ez volt az a bizonyos mérkőzés, ami a későbbi összetűzést kiváltotta közöttük. A többi négy mérkőzésüket egyaránt O'Sullivan nyerte, mindegyiket simán.
Nézd vissza itt a találkozót megszakítások nélkül:
Ezúttal azonban Vafaei csúcsformában snookerezett: négy félszázas breaket gyártott, ebből három volt 70 feletti, azaz önmagában frame-nyerést érő. És ami legalább ilyen fontos: cseppet sem ijedt meg O'Sullivantől, és a szorosabban elbukott frame-ek sem szegték a kedvét. Ellenfele jóval kevésbé volt breakerős: egy százast és két kisebb félszázast hozott össze. A 62-es break pedig ugye egy elbukott frame-ben jött.
Vafaei szépen menetel a héten, márpedig neki az lehet a fő célja, hogy kvalifikáljon a Tour Championshipre, melyre a szezon 12 legeredményesebb játékosát hívják meg. A vonatkozó ranglista 13. helyén áll, és már csak egy mérkőzést kell megnyernie a héten ahhoz, hogy a 12. pozícióba ugorjon, és ezzel kiejtse John Higginst a TC mezőnyéből. Nem lesz egyszerű a folytatás sem Vafaei számára, hiszen a Ding Junhui - Shaun Murphy mérkőzés győztese lesz a következő ellenfele a negyeddöntőben.
Csatlakozz az Eurosport Magyarország Viber-csatornájához!
Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés