Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ronnie O'Sullivan: "Jövőre megcsinálom!" - Millió dollárt ígértek a jövő évi aranygolyóért

Buzás Gábor

Frissítve 08/03/2024 - 10:03 GMT+1

A szaúdi meghívásos snookertorna egyik központi motívuma volt az aranygolyó, melynek a belökésével elérhető lett volna a félmillió dollárt érő 167-es break. Végül senki sem tudta ezt összehozni, de semmi gond, mert a verseny főszervezője máris bejelentette, hogy jövőre megduplázzák a tétet, azaz egymillió dollárt fizetnek annak, aki meglöki a szupermaximumot. A világelsőt izgatja a téma.

Ronnie O'Sullivan: "Jövőre megcsinálom!" - Millió dollárt ígértek a jövő évi aranygolyóért

Fotó: WorldSnooker

Azt ugyan még nem jelentette be hivatalosan a World Snooker Tour, hogy a jövő szezonban is lesz World Masters of Snooker, azaz meghívásos verseny Szaúd-Arábiában, de azt már tudjuk Turki Alalshikh, a torna főszervezője, egyben a szaúdi szórakoztatásért felelős kormányzati szerv (General Entertainment Authority) elnöke jóvoltából, hogy a 167-es breakért egymillió dollárt fizetnek.
"Ezen a versenyen senki sem lökte be az aranygolyót. Jövőre megduplázzuk az értékét, azaz egymillió dollárt fog érni" - mondta rögtön a verseny után. A világelső pedig azonnal rá is mozdult erre a nagyszerű lehetőségre:
"Jövőre megcsinálom. A versenyt megnyertem idén, jövőre összehozom az aranygolyós breaket. Nem kell mindent egyszerre csinálni."
A Rakéta természetesen magát a versenyt és a szervezőket is dicsérte.
Minden játékos élvezte.
"Nagyszerű fogadtatásban volt részünk, kulturált és vendégszerető módon bántak velünk."
picture

Ronnie O'Sullivan

Fotó: WorldSnooker

"Ilyen versenyeken érdemes szerepelni. Egy asztal, nagyszerű közönség, kiváló hangulat. A frame-ek között zene szólt, mintha valamilyen buliban lennénk, ami visszarepített 25 évvel ezelőttre. Azt gondolom, a közönség is élvezte, mert élénkebbé tette az élményt. Olyan volt, mint egy fesztivál.
Fontos, hogy a sportágunk minél nagyobbra nőjön, és Szaúd-Arábia nagyon erős szereplő ebben. Akik ezt a versenyt tető alá hozták, azok biztosan képesek újat hozni a snookerbe. Remélem, ők is élvezték a tornát, és a nézők is. Mi, játékosok egészen biztosan élveztük, ezért remélem, hogy holnap már meg is lesz a tízéves szerződés a tornára."
O'Sullivan érthető módon a lehető legjobban élvezte a szereplését, hiszen 24 óra leforgása alatt simán elintézte mindhárom ellenfelét, John Higginst, Judd Trumpot és Luca Brecelt, amivel könnyedén bezsebelt egy igen szép összeget, 250.000 fontot.
Forrás: eurosport.com
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés