Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ronnie O'Sullivan elődöntős, ma éppen jó kedve volt

Buzás Gábor

Publikálva 17/12/2021 - 20:07 GMT+1

Megszokhattuk már, hogy Ronnie O'Sullivan egymásnak homlokegyenest ellentmondó interjúkat ad, és ezt az önellentmondást új szintre fejlesztette. Ezen a héten már a harmadikféle hangulatát mutatta. Stuart Bingham lesz a következő ellenfele, aki fogyni szeretne.

Ronnie O'Sullivan és Jimmy Robertson

Fotó: WorldSnooker

"Inkább kikapok a negyeddöntőben vagy az elődöntőben, mint hogy még tovább jussak, de ne élvezzem a játékot."

Péntek este játsszák a World Grand Prix első elődöntőjét, ahol a 8. helyen rangsorolt játékos találkozik a 21-kel. Pusztán ennyiből azt hihetnénk, hogy már megint a meglepetések domináltak, de erről szó sincs: Neil Robertson és Mark Selby csap össze ezen a mérkőzésen. A másik ágon is két világbajnok találkozik, a 7. helyen rangsorolt O'Sullivan és a 22. Stuart Bingham. Robertson nyert már versenyt a szezonban, Selbynek már az elődöntő is idei legjobbja, O'Sullivan eddigi mindkét elődöntőjét elbukta (mindkettőt John Higgins ellen), Bingham pedig Selbyhez hasonlóan még a 16 között sem járt ebben a szezonban. 2015 világbajnoka ezt nyilatkozta:
"Új szponzorom van, Stuart Lawson, aki szeretné, hogy fittebb legyek. A menedzserem, Gary 25 éve próbálkozik ezzel, de nem járt sikerrel. Stuart összerak nekem egy tervet, hátha sikerül néhány évvel meghosszabbítani a pályafutásomat. Egy személyi edzőt keres nekem, Karácsonykor ez már nem fog összejönni, de januárban nekifogok. John Higginsnek bejött, ő eljutott egy olyan pontra, ahol már nem érezte jól magát, lefogyott, és ez sokat segített rajta.
Ezen a héten minden meccsemen egyre jobban játszottam, és ennek részben az az oka, hogy igyekszem nyugodtan hozzáállni a játékhoz, míg korábban túlságosan ráfeszültem a dologra. Ezen a héten azt a játékot tudom nyújtani, amit a gyakorlóasztalnál is szoktam. Nagyon nem mindegy, hogy az ember hogyan viszonyul a játékhoz. 26 éve vagyok profi, és még mindig szórakoztatnak ezek az új kihívások.
picture

Stuart Bingham

Fotó: WorldSnooker

Nagyon örülök, hogy Ronnie-val játszom a következő meccsemet, jó lesz tesztelni ellene a játékomat. Kevés játékosnak van aurája, de ő közéjük tartozik. A Bajnokok Bajnokán játszottam ellene, és hihetetlenül ideges voltam. Biztos vagyok benne, hogy teltház lesz, mert minden meccs különleges, ahol ő szerepel."
Nemcsak a mérkőzések, de O'Sullivan nyilatkozatai is különlegesek. Az első mérkőzése után pozitívan beszélt, aztán tegnap, a Hossein Vafaei elleni mérkőzése után rendkívül negatív és lehangolt volt, ismét meglebegtette a visszavonulását. Persze az igazi rajongói elnézik neki ezeket a hangulatváltásokat, hiszen tudják róla, hogy nem akar ő senkit sem összezavarni, egyszerűen tényleg ennyire hullámzó a kedélye. Jimmy Robertsont 5-2-re győzte le a negyeddöntőben, és ezt mondta utána:
"Inkább kikapok a negyeddöntőben vagy az elődöntőben, mint hogy még tovább jussak, de ne élvezzem a játékot. A trófeák semmit sem jelentenek nekem, van belőlük bőven. Nekem már nincs mit bebizonyítanom. Egy hónapja vagyok ezen a turnén, és az volt a legfontosabb célom, hogy ne zuhanjak össze. És így is lett. Úgy érzem, könnyedén jutottam túl ezeken a versenyeken.
picture

O'Sullivan 1128. százas breakjével elődöntős a World Grand Prix-n

Sok mosolyt csaltam az arcokra, ez volt a fő célom, és hogy közben ranglistapontokat is szerezzek.
Nos, mindenesetre biztatóbb a rajongóinak, mint a csütörtöki szavai, amikor a közeli visszavonulás mellett arról is beszélt, hogy olyan rosszul játszik, hogy inkább elmegy bemutatózni, illetve arról is, hogy aligha szerzett örömet a nézőknek. Vagy akár önmagának.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés