Robertson közel tökéletesen snookerezett az elődöntőben, és 6-3-ra legyőzte Mark Selbyt. Az uralkodó világbajnokot és világelsőt. Ez volt az ausztrál bajnok sorozatban ötödik győzelme Selby ellen, ami egészen elképesztő sikersorozat. Erről ezt mondta 2010 világbajnoka:

"Nem hiszem, hogy számít, hányszor győztem le Markot. Nekem csak az a fontos, hogy a saját elképzelésem szerint játsszak, hogy élvezzem a snookert. Ez a filozófiám, így állok ki minden mérkőzésre. Mark alighanem mentálisan a legerősebb játékos az egész mezőnyben, nem hiszem, hogy őt ez nagyon befolyásolja."
Robertson a 34. pontszerző döntőjét vívja vasárnap, és a 22. pontszerző tornagyőzelméért hajt. Idén nyert már egy versenyt, az English Open döntőjében 9-8-ra győzte le John Higginst. A World Grand Prix-t korábban már szintén megnyerte, 2020-ban lett ő a bajnok. Robertson hozta az utóbbi három fináléját, a 2021-es Tour Championshipen éppen O'Sullivant múlta felül 10-4-re.
UK Championship
Ronnie O'Sullivan rettentő nagy verést kapott, ilyen még sosem történt vele
18/11/2022 - 19:17
Eddig összesen hat döntőt játszottak egymással. 2019-ben O'Sullivan két egymást követő torna döntőjében, a Players Championshipen és a Tour Championshipen elintézte az ausztrált. A 2017-es Hong Kong Mastersen Robertson győzött, bár az nem volt pontszerző verseny. 2016-ban a Welsh Open címe O'Sullivané lett, 2010-ben, első döntőjüket viszont Robertson nyerte a Grand Prix-n.

Ronnie O'Sullivan

Fotó: WorldSnooker

O'Sullivan ezen a héten nem mutatott igazán jó játékot, de az is igaz, hogy nem is volt rá szüksége. A hatszoros világbajnoknak küzdenie sem kellett, négy mérkőzésen összesen hat frame-et bukott el. Az elődöntőben Stuart Bingham őrült rosszul játszott ellene, rengeteg hibát követett el. Nem tudjuk, hogy nyomás alatt jelenleg mire képes O'Sullivan. Annyi bizonyos, hogy a legnagyobbak közül az idei szezonban csak Higginsszel találkozott, és azt is tudjuk, hogy mindhárom alkalommal kikapott tőle.
O'Sullivan az egészen elképesztő 59. pontszerző döntőjére készül. Ennél talán csak az elképesztőbb, hogy (ki ne tudná) az utóbbi öt döntőjét egyaránt elbukta. Ha ez nem paprikázza fel erre a fináléra, akkor semmi sem. Jó hangulatban nyilatkozott az elődöntő után:
"Nagyon jó volt ez az öt hét, ez volt életem legjobb nyaralása. Nem akarom, hogy véget érjen, jó lenne, ha lenne még néhány verseny, és nem kellene leállni a karácsony miatt."
UK Championship
O'Sullivan - Ding szuperrangadó a negyeddöntőben
18/11/2022 - 10:19
UK Championship
"Egyesek arról beszélnek, milyen keveset jelent nekik a snooker, számomra a legfontosabb a világon"
16/11/2022 - 08:24