Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Révész Bulcsú hatalmas fordítással nyert világbajnoki mérkőzést

Buzás Gábor

Frissítve 10/04/2024 - 10:09 GMT+2

Elkezdődött a snooker világbajnokság selejtezősorozata, benne a legjobb magyar játékossal, Révész Bulcsúval. Akinek nem indult jól a Sean O'Sullivan elleni mérkőzése, hiszen 6-1-es hátrányba került. A mérkőzés második felében azonban Bulcsú sokkal jobban játszott, és 10-8-ra győzött. Ez volt Révész Bulcsú első megnyert profi mérkőzése.

Révész Bulcsú (Fotó: Bognár Péter)

Fotó: Eurosport

Nem mintha eddig olyan sok profi mérkőzést játszott volna: tavaly világbajnoki selejtező, novemberben UK-selejtező, decemberben Shoot Out. Azaz csupán a negyedik meccsig kellett várnia az első sikerre. Márpedig hatalmas teljesítmény, hogy éppen a világbajnoki selejtezőben tudott először győzni, hiszen ott tíz frame-et kell nyerni, ami alapvetően a rutinosabb játékosoknak kedvez. Nem véletlen, hogy a 12 amatőr közül mindössze hárman tudtak győzni, Bulcsú mellett Liam Davies és Haydon Pinhey.
A másik elképesztő teljesítmény, hogy Bulcsú 6-1-es hátrányból állt fel. Felzárkózott 6-5-re, de egyenlíteni akkor még nem tudott, O'Sullivan ellépett 8-5-re. És Bulcsú innen is fel tudott jönni, olyannyira, hogy az utolsó öt frame mind az övé lett. Nagyon hosszú mérkőzés volt, a keddi második etapot 15:30-kor kezdték a 6-os asztalon, de csak fél 10 után tudták befejezni a 8-ason, bő fél óra kényszerű szünet után.
Bulcsú persze rettentő fáradt volt, de a mérkőzés után interjút adott a World Snookernek (mert kötelező). A mai napon mi is készítünk vele interjút, délutánra várható. Íme a kedd esti interjú legfontosabb részletei.
6-1-es és 8-5-ös hátrányból fordítottál, megnyerted az utolsó öt frame-et, ez hihetetlen érzés lehet.
Igen, tényleg az. 6-1-es állásnál csakis arra tudtam gondolni, hogy nem adom fel. Feljöttem 6-3-ra, és úgy voltam vele, hogy ha jól tudok játszani a folytatásban, ha a legjobb játékomat húzom elő, akkor megnyerhetem ezt a meccset.
Aztán 8-5 lett az állás, és megint csak az járt a fejemben, hogy nem adom fel. Egyszerűen nem akartam 10-5-re kikapni. Egy kicsit gyorsabban játszottam, mert a játékvezető megkért, hogy ne gondolkodjak annyit a lökéseken. Ezen egy kicsit felhúztam magam, és gyorsabban is akartam játszani, kicsit dinamikusabban. És ez segített abban, hogy a javamra fordítsam a mérkőzést.
Csatlakozz az Eurosport Magyarország Viber-csatornájához!
Egy ideje már hallottunk rólad és a tehetségedről, és idén jöttek az első nagy eredmények. Megnyerted a WSF junior világbajnokságát, és most meccset nyertél a világbajnokságon.
Tavaly augusztus óta igazából egyszer sem tudtam elég jól játszani. Aztán hat hetet Angliában töltöttem a tavalyi év végén, a Victoria Akadémián gyakoroltam, és ez rengeteget segített nekem, sokat fejlődtem abban az időszakban. Ez kellett ahhoz, hogy megnyerjem a junior vb-t februárban.
Aztán megvédtem az U18-as Európa-bajnoki címemet, és most megnyertem ezt a meccset. Ez csodálatos. És még csak április van!
Te vagy az első magyar, aki profi snookeres lett. Milyen érzés?
Hatalmas büszkeséggel tölt el, és nagyon örülök, hogy van 50-60 ember Magyarországon, akik mindig támogatnak. Kapom tőlük a biztató üzeneteket, ami csodálatos érzés. Remélem, hogy a sikereim által fejlődni fog az otthoni snookerélet.
Megnyerted ezt a meccset, és James Cahill lesz a következő ellenfeled csütörtökön. Utána még két meccset kellene megnyerned ahhoz, hogy kvalifikálj a főtáblára. Reális célnak tartod, hogy eljuss a Crucible-be?
Nem (mosolyog). Egyelőre nem. Az volt a célom, hogy megnyerjem ezt a meccset. Innentől fogva csak arra törekszem, hogy élvezzem a következő meccsemet. Igazából minden alkalommal ez a legfontosabb célom.
Nyilván a legjobb játékomat akarom nyújtani Cahill ellen is, és le akarom győzni. O'Sullivan ellen a második etapban még mindig nem tudtam a legeslegjobb snookeremet nyújtani. Tudok ennél jobban is játszani. Én már játszottam itt egy meccset, James még nem játszott, szóval azt gondolom, legyőzhetem.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés