O'Sullivan közelebb áll a torna megnyeréséhez, mint Trump ahhoz, hogy kiegyenlítsen. Óriási előny ez a hét frame, és szinte lehetetlennek tűnik a ledolgozása.


O'Sullivant egy kicsit sem zavarta, hogy a hetedik cím a tét, mint ahogy az sem, hogy Trumptól az utóbbi időszakban sokszor kikapott. Sőt, sokkal inkább inspirálta őt mindez, és ugyanolyan jól játszott az első két szakaszban, mint a döntőig vezető négy mérkőzésen. Hacsak nem még jobban.
Snooker
Több kínai lesz a nyolc között, mint nem-kínai
28/07/2022 08:31
O'Sullivan játéka egészen parádés, és nemcsak jól játszik, hanem kiegyensúlyozottan, egyenletesen is hozza a fantasztikus játékot. Tíz félszázas breaket lökött, ebből három százas volt, plusz egy 90 feletti és két 80 feletti. Nincs gyenge pontja, a nagy breakek mellett a biztonsági játéka is egészen kiváló. Nagy kérdés, hogy ha Trump is ennyire közel játszana a legjobbjához, akkor mennyi esélye lenne O'Sullivan ellen, de az a helyzet, hogy Trump mélyen a tudása alatt teljesít.

Judd Trump

Fotó: Getty Images

Ennek két oka lehet. Az egyik, hogy igazából az egész versenyen nem játszott különösebben jól, és a döntőben ez folytatódik. A másik, hogy O'Sullivan a kiemelkedő játékával akkora nyomást helyez Trumpra, amit nem tud elviselni 2019 világbajnoka. Talán a kettő együtt adja ki a gyenge teljesítménye valódi okát. 84%-os Trump golyóbelökése, ami nagyon kevés.
O'Sullivan ezzel szemben 94%-ban löki be a golyókat, és ennek az az oka, ahogy Jimmy White és Alan McManus, az Eurosport szakértői elmondták, hogy valami parádésan pozicionál. Nagyon kevés nehéz belökésre kényszerül, a fehér golyó szinte mindig pontosan ott áll meg a lökései után, ahol meg akarja állítani. Egyszerűen művészet, amit a fehér golyóval művel.

Utcahosszal vezet Ronnie O'Sullivan a világbajnokság döntőjében

A képlet egyszerű a folytatásra: Trumpnak nagyon fel kell javulnia ahhoz, hogy bármi esélye legyen, de ekkora hátrányban ennyi már nem elég, O'Sullivannek is vissza kellene esnie ahhoz, hogy szoros legyen a mérkőzés. Ha a vasárnap látottakhoz hasonló lesz a hétfői folytatás, akkor O'Sullivan sima győzelmet arat, és még az is elképzelhető, hogy este már nem is kell asztalhoz állniuk. Ha ugyanis a délutáni nyolc frame-ből hatot megnyer O'Sullivan, akkor vége a meccsnek.
Volt már ilyen, de nem mostanában. Maga O'Sullivan már háromszor is nyert 18-8-ra világbajnoki döntőt, de ez az eredmény "csak" arra volt elég, hogy rendkívül rövid legyen az esti szakasz. Stephen Hendry viszont 1993-ban 18-5-re győzött Jimmy White ellen, 1989-ben Steve Davis 18-3-ra győzte le John Parrottot, és 1983-ban ugyancsak Davis 18-6-ra győzött Cliff Thorburn ellen. A Crucible-ben ez a három döntő volt olyan sima, hogy elmaradt az utolsó szakasz. Eddig.
Championship League
Judd Trump villámgyorsan búcsúzott
20/07/2022 13:35
Snooker
Tízezer néző várja Ronnie-ékat Hongkongban
13/07/2022 13:27