O'Sullivan végig egyértelműen jobban játszott az elődöntőben, mint Higgins. A hatszoros világbajnoknak voltak kisebb hullámvölgyei, de a skót nem tudta ezeket kihasználni. Egyszerűen nem jöttek a nagy breakek Higginstől, aki végül 17-11-re elbukta az elődöntőt.
A másik ágon végtelenül izgalmasra sikeredett Trump és Williams mérkőzése. 2019 világbajnoka 9-2-re is vezetett, de Williams feljött 13-11-re, innen kezdték meg az utolsó szakaszt. 14-14-nél már úgy tűnt, hogy a walesi kerülhet fölénybe, de Trump kőkeményen állta a sarat. Akkor sem remegett meg, amikor 16-15-nél Williams átvette a vezetést. Amire 2-9-nél aligha lehetett számítani.
Hatalmas küzdelmet hozott az utolsó három frame, összesen (nettó időben) 1 óra 44 percig tartott a végjáték. Kérdés, hogy mennyit vett ki Trumpból ez a csata, mennyire lesz friss a döntőben.
Snooker
Ronnie O'Sullivan: "Sosem leszek a BBC Év Sportolója"
19/05/2022 16:54

De ennél tán még sokkal fontosabb kérdés, hogy O'Sullivan mennyire viseli el a nyomást. Merthogy mindenki azt várja tőle, hogy legyen meg a hetedik világbajnoki címe. Egyrészt a rekordbeállítás miatt, másrészt azért, mert ő nem szokott világbajnoki döntőt elveszíteni. Az eddigi hét közül mindössze egyet bukott el, a Mark Selby ellenit.

És itt jöhetnek a gondok O'Sullivan szemszögéből. Trump játéka ugyanis egyre jobban kezd hasonlítani Selbyéhez. Egyre többször képes gyengébb játékkal is győzni az egyszeres világbajnok. Az is mellette szól, hogy tíz döntőjük közül hetet ő nyert meg, köztük az utóbbi négyet. Trump egyébként a harmadik döntőjét játssza a Crucible-ben, eddig "csak" Higginsszel meccselt a vb-címért.
https://i.eurosport.com/2022/04/30/3364739.jpg
O'Sullivan győzelmi esélyeit támasztja alá, hogy ő játszott jobban a versenyen. Mind a négy mérkőzését nagy különbséggel hozta, végig remekül koncentrált, és a hosszadalmas frame-ekben is türelmes tudott maradni, jó döntéseket tudott hozni.
A világbajnokságon mindössze egyszer futottak össze, 2013-ban. Akkor O'Sullivan győzött az elődöntőben 17-11-re. A rajongók többsége ezúttal is valami hasonlót vár tőle. Meglátjuk.
Vasárnap 13:45-kor kezdődik az első szakasz közvetítése az Eurosporton, 19:45-kor pedig a második etap. A harmadik és a negyedik szakaszt ugyanezen kezdési időpontokkal játsszák le hétfőn.
Prémium
SNOOKER

Világbajnokság, döntő

03:40:33

Ismétlés
Snooker
Ronnie O'Sullivan: "Sikerült meglepnem magamat."
16/05/2022 09:09
Snooker
"Gyakorlatilag lehetetlen" - Ronnie O'Sullivan a hetedik világbajnoki cím titkáról
14/05/2022 19:18