Már-már eldőlni látszott a felső ági elődöntő, ahol Judd Trump az első szakasz után 7-1-re vezetett, és a második etapban sem csökkent az előnye. 9-2-re is vezetett, majd 11-5-ről folytatták péntek este. Trump egy százassal indított., ekkor azonban bekapcsolt Mark Williams, és sorozatban öt frame-et nyert. Lökött egy százas breaket, egy 70 felettit, valamint három további félszázast. 12-10-re jött fel ezzel, és még két frame volt hátra, tehát akár ki is egyenlíthetett volna a szakasz végére.
Trump azonban megtörte a háromszoros világbajnok remek sorozatát, és egy százassal (ez volt tőle a negyedik a meccsen) bebiztosította a szombati előnyét. Ha hozta volna az utolsó frame-et is, akkor megnyugtató, négy frame-es előnnyel vághatna neki a délutáni utolsó etapnak, de ez a frame Williamsé lett, ami azt jelenti, hogy 13-11-ről kezdik az utolsó szakaszt. Trumpnak négy, Williamsnek hat frame kell a győzelemhez.
6-2-re hozta tehát a harmadik szakaszt a walesi, aki sokkal lazábban, könnyedebben játszott, mint a mérkőzés korábbi részeiben. Ha folytatni tudja a javuló tendenciát, akkor meg is fordíthatja a mérkőzést, aminek a megnyerésére 9-2-nél nem látszott igazán esélyesnek.
Snooker
Ronnie O'Sullivan: "Sikerült meglepnem magamat."
16/05/2022 09:09
A másik ágon még csak két etapot játszott le Ronnie O'Sullivan és John Higgins. A skót vezetett 3-0-ra, de ősi ellenlábasa feljavult, és 4-4-re kihozta az első szakaszt még csütörtökön. Péntek délután már abszolút szárnyalt az angol, aki 3-0-s hátrányból 10-6-os előnyre tett szert, magyarán az utolsó 13 frame-ből tízet megnyert. A szoros frame-eket sokáig Higgins hozta, ezzel tudta tartani a lépést O'Sullivannel. A breaképítés ugyanis egyelőre nagyon nem megy a skótnak, aki mindössze négyszer érte el az 50-et, de 60-ig egyszer sem jutott el.
https://i.eurosport.com/2022/04/30/3364205.jpg
O'Sullivan ezzel szemben lökött két százast, két 90-est, három 70-est, és további három 50 feletti breaket. Sokkal-sokkal breakerősebb, mint ellenfele, és ami még ennél is fontosabb, a második etap vége felé meg tudott nyerni két szoros frame-et is. Márpedig ennek köszönheti, hogy négy frame-mel vezet, ahelyett, hogy 8-8 volna az állás. A szoros csatákból is kiemelkedik a 16. frame végjátéka. Higgins kihagyta a frame-ball feketét, aztán némi biztonsági játék után O'Sullivan néhány egészen varázslatos megoldással kiharcolta a visszarakott feketét, ami ugyancsak az övé lett. Amit itt művelt a hatszoros világbajnok, az tényleg csodálatos volt, a világbajnokság eddigi legerősebb pillanatait láthattuk.
Ők ketten szombat délelőtt kezdik a harmadik etapot, és este játsszák le a befejező frame-eket. Ha úgy megy tovább a meccs, ahogy pénteken játszottak, akkor igen rövid lehet a szombat esti közvetítés. De könnyen lehet, hogy ehhez Higginsnek lesz egy-két szava, vagy legalább néhány nagy breakje.
Snooker
"Gyakorlatilag lehetetlen" - Ronnie O'Sullivan a hetedik világbajnoki cím titkáról
14/05/2022 19:18
World Championship
Higgins: Soha nem voltam féltékeny Ronnie-ra, csak büszke vagyok rá, hogy vele versenyezhetek
09/05/2022 12:53