Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Mark Williams a "negyedik fiával" fog játszani

Buzás Gábor

Publikálva 18/04/2022 - 18:53 GMT+2

A hat nagy közül hárman már megnyerték az első mérkőzésüket: Mark Selby és Ronnie O'Sullivan után Mark Williams is továbbjutott a snooker-világbajnokságon a legjobb 16 közé. Williams walesi rangadót nyert Michael White ellen, és a második ellenfele is egy walesi játékos lesz Jackson Page személyében, akivel különleges kapcsolatot ápolnak.

Mark Williams

Fotó: WorldSnooker

Mark Williams 7-2-es részeredmény után 10-3-ra győzött honfitársa, Michael White ellen.
A háromszoros világbajnok négy százas breaket lökött, amivel eddig neki van a legtöbb a torna főtábláján, illetve a 138-as breakjével övé a legmagasabb is, de ennél azért várhatóan lesznek nagyobb breakek. Williams volt a hetedik továbbjutó Mark Selby, Zhao Xintong, Ronnie O'Sullivan, Stephen Maguire, Jackson Page és Anthony McGill után. A sors összehozta a második fordulóban Williamset és Page-et, márpedig ők évek óta együtt gyakorolnak, Williams gyakorlatilag a fiatal walesi mentora.

"Nehéz meccs lesz, mert Jackson nemcsak a barátom, hanem olyan, mintha a negyedik fiam lenne. Át szokott jönni hozzám, együtt kártyázunk, pizzát rendelünk, tollasozunk, golfozunk, rengeteg időt töltünk együtt. Hacsak nem akar teljesen távol maradni tőlem, akkor valószínűleg ma este is együtt fogunk vacsorázni."
Mindent meg fogok tenni a győzelemért, de ő az egyetlen, aki ellen biztos, hogy nem fájna a vereség sem. Ha engem kell legyőznie ahhoz, hogy bejusson a világranglista legjobb 64 játékosa közé, akkor örülni fogok, ha sikerül neki.
"Tudom, hogy mekkora tehetség, évek óta mondom mindenkinek. Nagyszerűen játszott tegnap Barry ellen."
Page valóban bekerülne a világranglista legjobb 64 játékosa közé, ha legyőzné Williamset, de ha ez nem történik meg, akkor sincs gond a szemszögéből, mert egy évig még biztosított a tagsága a profi mezőnyben.
picture

Jackson Page

Fotó: WorldSnooker

Page 10-7-re győzte le Barry Hawkinst, amivel a Masters idei döntősének remek sorozatát törte meg, hiszen Hawkins az utóbbi 11 alkalommal megnyerte az első körös mérkőzését a Crucible-ben. Page ezzel szemben életében először lépett fel az Álmok Színházában, és rögtön győzött. Hét 50 feletti breakkel 6-3-as előnybe került, és nem rezelt be, amikor Hawkins felzárkózott 6-5-re, 7-6-ra, illetve 8-7-re is. Az utolsó két frame-ben két százast lökött (összesen hármat), csodásan zárta le a találkozót. Különleges meccse lesz Williams ellen, kettejük kapcsolata mellett azért is, mert mindketten szuperül játszottak az első fordulóban.
Williams ezt mondta még a győzelme után:
"A koromhoz képest teljesen jó a formám. Minden sportban elkezd visszaesni az ember, ha abba a korba ér, ahol én vagyok. A szemem néha vacakol egy kicsit, de veszélyes vagyok mindenkire. Az egész szezonban jól játszottam. Egy-két szoros vereség miatt nem nyertem több versenyt, pedig enyém lehetett volna a Masters is, vagy éppen a Tour Championship."
A nagy hatos közül tehát Selby, O'Sullivan és Williams már tovább is jutott, Neil Robertson hétfőn, John Higgins kedden, Judd Trump pedig csak szerdán kezdi meg a szereplését.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés