Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Judd Trump: "Tudom, hogy én vagyok a legjobb játékos"

Buzás Gábor

Publikálva 20/04/2022 - 19:28 GMT+2

Judd Trump nem a legjobb passzban kezdte meg szereplését a snooker világbajnokságon. Az előző három szezonjához képest idén messze nem teljesített annyira jól, és a formája visszaesése mellett az is bosszantja, hogy szerinte egyáltalán nem fejlődik a snooker. Mindennek ellenére azt mondja, biztos benne, hogy ha a legjobb formájában játszik, akkor ő a világ legjobb snookerese.

Judd Trump

Fotó: WorldSnooker

No persze egyáltalán nem volt gyenge a szezonja, hiszen megnyert két versenyt: a pontszerző Turkish Masterst és a meghívásos Bajnokok Bajnokát. Ennyi sikerrel a profi játékosok 95%-a kiegyezne, de Trump nagyon magasra tette a lécet az előző három szezonban nyert 14 címmel. A gyengébb eredmények mellett a snooker helyzetének alakulásával sem elégedett a volt világelső.

"A világbajnokság mindig különleges, mint ahogy a Masters is különleges. Vannak viszont gyengébb tornák is, a kínai versenyek pedig már két éve eltűntek. Úgy gondolom, hogy sok olyan verseny van, ami nincs jól kitalálva. A világbajnokság az elejétől fogva izgalmat gerjeszt, de a szezon többi részének versenyei az utóbbi években elindultak a lejtőn."
Sehol sem látok fejlődést, nem emelkednek a pénzdíjak, nem mondhatni, hogy egyre többen lennének kíváncsiak a snookerre.
"Én mindig igyekszem a lehető legjobban promotálni a játékot, mindent megteszek, hogy felhívjam a figyelmet magunkra, de úgy látom, hogy az emberek nem gondolkodnak hozzám hasonlóan."
"Úgy látom, hogy a profik többsége ugyanolyan frusztrált, mint én. Ronnie különösen sokat tett azért, hogy változzon a helyzet, de már rég feladta. Valószínűleg velem is ez fog történni. Fontos számomra a fejlődés, de egy idő után fontosabb lesz, hogy csak a snookerre koncentráljak. Igyekszem jól szerepelni a világbajnokságon, nem látom okát, hogy miért ne sikerülne jól. Sokat készültem, és mindent bele fogok adni. Jó érzés, hogy itt lesz a családom, és a barátaim is eljönnek szurkolni. Szeretem, ha sokan vannak körülöttem, és erre az előző két vb-n nem volt lehetőség."
picture

Judd Trump

Fotó: Getty Images

Trump márciusban igencsak sötéten látta a jövőt, miután korán búcsúzott a Tour Championshiptől. Akkor ezt mondta:
"Az a legfontosabb számomra, hogy élvezzem a snookert, és jelenleg nem élvezem. Nem tudom, mi lesz, elképzelhető, hogy én is ki fogok hagyni versenyeket, vagy akár egy egész szezont, ahogy Ronnie tette."
A világbajnokság előtt közvetlenül pedig ezt mondta:
"Nem tudom, hogy milyen a formám. Néhány napot pihentem a Tour Championship után, aztán megint elkezdtem gyakorolni. Nem volt ez igazi szünet, a pihenést a világbajnokság után fogom megkezdeni."
"Meglátjuk, hogyan sikerül a verseny. A világbajnokság nagyon hosszú. Megtörténhet, hogy szenvedsz az első meccseden, de győzöl, és még mindig hátra van 15 nap. A világbajnokság egy igazi kaland, és az ember bármikor rátalálhat az igazi formájára, mert bőven van rá idő."
Mindig is úgy gondolom, hogy én vagyok a legjobb játékos.
"Tisztában vagyok a saját képességeimmel, és tudom, hogy nem mindenki ért egyet velem, de már sokszor bebizonyítottam, hogy amikor én is csúcsformában vagyok, és az ellenfelem is a legjobbját hozza, akkor én vagyok a legjobb. Én ezt tudom, de mindig be kell bizonyítanom. Ha nem bizonyítom be lépten-nyomon, akkor az emberek hamar elfelejtik, ami eddig történt."
Forrás: metro.co.uk
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés