Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Jack Lisowski élete legnagyobb győzelmét aratta a vb favoritja ellen

Buzás Gábor

Frissítve 26/04/2022 - 09:34 GMT+2

Egészen varázslatos estét hozott a snooker világbajnokság második fordulójának utolsó etapja. A torna legnagyobb esélyesének kikiáltott Neil Robertson lökött egy maximumot, aztán döntő frame-be torkollt a mérkőzése Jack Lisowski ellen, melyet meglepetésre az angol nyert, aki ezzel életében először jutott be a világbajnokság negyeddöntőjébe.

Jack Lisowski

Fotó: WorldSnooker

9-7-es Lisowski vezetésnél kezdték meg a befejező szakaszt. Az első frame az angolé lett, de utána elhibázott egy nagyon jó sanszot, és Robertson ellopta a következő frame-et. Aztán nyert még hármat, sorozatban tehát összesen négyet, köztük egy maximumot is lökve. Az ausztrál ezzel 11-10-re fordított. Ez volt az a pillanat, amikor valószínűleg senki sem gondolta komolyan, hogy nem Robertson lesz a továbbjutó.
Csakhogy Lisowski kapott egy jó sanszot, és egy 88-as breakkel kiegyenlített. Robertson hozta a következő, szoros frame-et, és úgy tűnt, hogy 13-11-gyel be tudja fejezni a mérkőzést, mert egy 55-ös breaknek köszönhetően nagyon közel került a győzelemhez. De nem elég közel, mert Lisowski egy 72-essel megint kiegyenlített, és ezzel kiharcolta a döntő frame-et.
picture

Lisowski elképesztő lökése

Ami rengeteg hibát hozott, köztük néhány súlyosat is. Lisowskitól is. Robertson azonban eggyel többet rontott, és érdekes módon a fiatalabb és rutintalanabb angol játszott valamivel higgadtabban a legvégén. Ami azt eredményezte, hogy övé lett a döntő frame, és ezzel a mérkőzés is.
Lisowski játszott már hat pontszerző döntőt, de mindegyiket elvesztette. Kétszer éppen Robertson győzte le. A világbajnokságon még sosem jutott el a negyeddöntőig, most viszont ott lesz. Élete legnagyobb győzelme volt ez, pláne hogy a legnagyobb favoritot múlta felül. Ahogy elmondta a meccs után az Eurosport stúdiójában, nagyon elfáradt, és fogalma sincs, hogy mire lesz elég a negyeddöntőben John Higgins ellen. Na igen, majd meglátjuk.
picture

Jack Lisowski

Fotó: Getty Images

Mostantól felpörög a torna, hiszen kedden és szerdán lezavarják a negyeddöntőket, aztán már az egyasztalos felállás következik, az elődöntőkkel csütörtöktől szombatig, majd a fináléval vasárnap és hétfőn. Lisowskinak nem sok ideje lesz pihenni, kedden 15:30-kor már kezd a skót világbajnok ellen.
Apropó világbajnok, összesen öt korábbi győztes jutott a negyeddöntőbe. Selby és Robertson ugye kiesett a második fordulóban, Murphy még az első körben, de O'Sullivan, Higgins, Williams, Bingham és Trump is megváltotta a helyét a legjobb nyolc közé. Lisowskiékkal párhuzamosan Trump és McGill is fantasztikusan izgalmas mérkőzést játszott, amiből csak a döntő frame hibádzott. McGill 10-6-os hátrányból egészen remek játékkal, négy nagy breakkel felzárkózott 12-11-re, és volt esélye a döntő frame kiharcolására is, de a végén 2019 világbajnoka bírta jobban, aki 13-11-gyel ment tovább. Bingham lesz az ellenfele, márpedig ők a 2015-ös világbajnokság elődöntőjében egy szenzációs csatát vívtak. Akkor Trump volt a favorit, és Bingham győzött. Most inkább Bingham tűnik esélyesnek az eddig mutatott játék alapján...
picture

Judd Trump

Fotó: WorldSnooker

Trumpék is kedd délután kezdenek. Kedd délelőtt O'Sullivan és Maguire, valamint Williams és Yan Bingtao mérkőzése kezdődik az első nyolc frame-mel. A negyeddöntők 13 nyert frame-ig tartanak, három szakaszból állnak. Az Eurosporton és az Eurosport Playeren az összes etap élőben élvezhető lesz.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés