Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ilyen még nem volt - négy világbajnok az elődöntőben

Buzás Gábor

Publikálva 28/04/2022 - 11:02 GMT+2

A snooker-világbajnokság történetének legerősebb végjátéka következik, hiszen négy korábbi győztes, sőt, négy Triple Crown-bajnok jutott az elődöntőbe. A felső ágon Mark Williams és Judd Trump, az alsó ágon Ronnie O'Sullivan és John Higgins méri össze a tudását.

Ronnie O'Sullivan és John Higgins

Fotó: Eurosport

Nagyon kevés meglepetés esett az idei világbajnokságon, és a negyeddöntőkre már egy sem jutott. Jack Lisowski közel került ahhoz, hogy élete első világbajnoki negyeddöntőjében legyőzze John Higginst, ami elképesztő bravúr lett volna, különösen két nappal a Neil Robertson elleni sikere után. Az ausztrált 13-12-re győzte le, és a skót világbajnok ellen is kiharcolta a döntő frame-et. Lisowski végig hátrányban volt, de 12-11-re ő vezetett, és úgy tűnt, hogy meglehet neki az újabb siker, csakhogy a végén Higgins előkapta mérhetetlen klasszisát, és két nagy breakkel győzött.
Higgins "jutalma", hogy Ronnie O'Sullivannel küzdhet meg a döntőbe jutásért, ami finoman szólva nem tűnik egyszerű feladatnak. Egyrészt azért, mert a skót nagyon fáradtnak látszik. Másrészt azért, mert O'Sullivan roppant jó formában van, az első három ellenfelén habkönnyen jutott túl. Azt gondolhatnánk, hogy ha valaki képes őt megállítani, az leginkább Higgins, de az eddig mutatott játék alapján itt a hatszoros világbajnok komoly favoritnak tűnik. Aztán persze a formák változhatnak, és a két legnagyobb aktív játékos között bármi megtörténhet. Csütörtök este kezdenek, péntek délután játsszák a második etapot, szombat délelőtt a harmadikat, este a negyediket. Hatalmas meccs lehet, ha Higgins valahonnan merít még némi extra energiát.
A 92-es ügyosztály harmadik tagja, Mark Williams óriási csatát nyert Yan Bingtao ellen. A kínainak volt egy hatamas menetelése, amikor tíz frame-ből nyolcat megnyert. A végén azonban Yan, mint elmondta, nagyon izgult, a walesi volt a higgadtabb, és 13-11-re győzött. Első két parádés meccse után a negyeddöntőben már bőven voltak nehézségei, de persze az ellenfél is sokkal komolyabb volt. És a következő ellenfél is nagyon komoly lesz, bár Judd Trump formáját még mindig nehéz megítélni. Stuart Bingham ellen megnyerte az utolsó nyolc frame-et, de ezt a viszonylag ritka teljesítményt nem szabad túlértékelni, mert Bingham teljesen szétesett 8-5-nél, amikor kihagyott egy könnyű feketét. Trump mindenesetre jobban játszott, mint az első meccsein, ő maga viccesen azt mondta, hogy szép lassan javul a formája, talán a jövő évi világbajnokságot már meg is nyeri. Ugyanakkor az ideire is van esélye, főleg azért, mert egy kicsit lazábban áll a játékhoz, jobban élvezi, kevésbé tűnik görcsösnek. No de Williams ellen minden bizonnyal több gondja lesz, mint Bingham ellen volt a meccs végén.
Ők kezdik előbb, csütörtökön 14 órakor az első, péntek délelőtt és este a második és a harmadik, szombat délután pedig a befejező szakaszt játsszák le. 14 világbajnoki cím tulajdonosai csapnak össze a tizenötödikért. Ezzel mi csak jól járhatunk.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés