Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Hossein Vafaei: "Ronnie O'Sullivan nem tesz jót a snookernek, vonuljon vissza!"

Buzás Gábor

Frissítve 14/04/2022 - 10:50 GMT+2

Hossein Vafaei történelmet írt az idei szezonban azzal, hogy első iráni játékosként pontszerző versenyt nyert, aztán azzal is, hogy első irániként kvalifikált a Crucible-be. Ronnie O'Sullivannel jóban vannak, de Vafaei szerint a hatszoros világbajnok nem tesz jót a snookernek az utóbbi időszakban tett kijelentéseivel.

Hossein Vafaei

Fotó: WorldSnooker

Hossein Vafaei 10-9-re legyőzte a kínai Lei Peifant szerda este, és ezzel első iráni játékosként kvalifikált a snooker világbajnokság főtáblájára. A győzelme után beszélt arról, hogy nemcsak hazájában, de világszerte is szeretne tenni a sportága népszerűsítéséért, és arról is szó esett, hogy Ronnie O'Sullivan korábban az alacsonyabban rangsorolt játékosokat a "numpty" (nagyjából: nullinger) kifejezéssel illette, valamint azt is mondta, hogy a helyükben visszavonulna. Vafaei így reagált:
"Én sosem fogom feladni. Keményen dolgozom azért, hogy a népem büszke lehessen rám, és arra születtem, hogy történelmet írjak. Sok minden zavar engem abból, amiket Ronnie mond."
Hogyan nevezhet a sportág legnagyobb alakja más játékosokat nullingernek? Így hogyan lehetne őt legendának tartani?"
"Mindig is jóban voltunk Ronnie-val, de nem szeretem az ilyen megjegyzéseit. Lehet, hogy neki jó érzés, amikor ilyeneket nyilatkozik, de aki ilyet mond, azt ennek megfelelően is kell kezelni. Én úgy beszélek róla, ahogy megérdemli."
O'Sullivan nemrég arról is beszélt, hogy nem biztatna egyetlen gyereket sem arra, hogy snookerezni álljon. John Higgins szégyenteljesnek titulálta ezt a megjegyzést. Vafaei így látja:
"Az ilyen szavak nagyon rosszat tesznek a snookernek. Nincs szükség arra, hogy emlékeztessen minket a húsz Triple Crown-címére. Valakinek a környezetében viszont szólnia kellene neki, hogy ő Ronnie O'Sullivan."
picture

Ronnie O'Sullivan

Fotó: Getty Images

Az az igazság, hogy Ronnie sehol sem lenne a csapata nélkül. Már rég nem lenne a profik között, ha nem vennék körül jó emberek.
"Összehasonlítja magát másokkal. Összehasonlít engem másokkal. Ezt nem szeretem. Nem kell másokhoz hasonlítgatnunk magunkat. Beszél szegényekről, beszél gazdagokról, önmagáról. Ez nem tetszik. Nekem is van pénzem, az irániaknak is van pénzük, nem ez a lényeg, hanem hogy emberként tiszteljük egymást."
"Nem szívesen megyek bele ilyen beszélgetésbe. Nagyon szeretem Ronnie-t, rajongója vagyok, szeretem, ahogy játszik, de időnként tiszteletlen másokkal szemben, és nem tesz jót a snookernek."
Őszintén szólva azt gondolom, hogy vissza kellene vonulnia. Ha abbahagyná a snookert, a fiatal generáció naggyá tehetné a sportágat. Ronnie húsz éve ott van a topon, de mit tett ő a snookerért? Itt áll a következő generáció, és az a kérdés, hogy Ronnie mit tett a snookerért? Hol vannak a nagy cégek?
"Lehetne magánrepülőgépe, de képes 10-15 ezer font miatt panaszkodni. Megvolt a lehetősége, hogy naggyá tegye ezt a sportágat, akkor miért nem tette? Miért nem rántott be autógyártókat, vagy a Rolexet szponzornak, hogy a snooker nagyobbá válhasson?"
picture

Hossein Vafaei

Fotó: Eurosport

"Ha én olyan helyzetbe fogok kerülni, ahol segíthetek másoknak, akkor meg fogom tenni. Én nem vagyok önző. Van elég élelem, ha nekem is jut, másnak is jut. Ha nekem is jut pénz, másnak is jut. Így kellene gondolkodnunk."
"Ronnie-nak el kellene gondolkodnia azon, hogy miért nincs magánrepülője, vagy hatalmas háza, mint a focistáknak. 70 ezerért vagy 50 ezerért lép fel, különben nem is indul el versenyeken. Hacsak nem azt akarja, hogy a snooker kicsi maradjon, akkor itt az ideje félreállnia."
Forrás: metro.co.uk
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés