Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Hossein Vafaei: "A snooker unalmas, fel kell kelteni az érdeklődést!"

Buzás Gábor

Frissítve 21/04/2022 - 19:31 GMT+2

Hossein Vafaei a snooker világbajnokság előtt beszélt arról, hogy Ronnie O'Sullivan rosszat tesz a snookernek bizonyos megjegyzéseivel. Az iráni játékos azt a konklúziót vonta le, hogy a hatszoros világbajnoknak vissza kellene vonulnia. O'Sullivan azonban nem sértődött meg ezen, inkább nevettek egy jót az egészen.

Hossein Vafaei | Snooker | ESP Player Feature

Fotó: Getty Images

"Szó sincs róla, hogy összevesztünk volna" - mondta Vafaei az ügy kapcsán. O'Sullivan csak nevetett a megjegyzésein, és nincs köztük semmiféle ellentét.
Vafaei is már csak nevet a dolgon, ezt nyilatkozta:
"A snooker túlságosan unalmas, fel kell kelteni az érdeklődést. Beszéltünk Ronnie-val, és elmondta, hogy nem a játékosok feladata eladni a snookert. Nem a mi dolgunk nagyobbá tenni ezt a sportot. Ugyanakkor nem értem, hogy miért nem növekszik a snooker, miért nem tudunk olyan összegeket keresni, mint a teniszezők, vagy más komoly sportok művelői."
"Remélem, hogy ez változni fog, és a snookerben kereshető összegek felzárkóznak a többi sporthoz. Ronnie azt mondta, hogy nekünk, játékosoknak az a feladatunk, hogy a snookerre koncentráljunk, és teljesen igaza van. Nagyon nagyra tartom őt, továbbra is jó a viszonyunk, sokszor beszélgetünk és sokat nevetünk együtt."
picture

Hossein Vafaei

Fotó: WorldSnooker

O'Sullivan ezt mondta ugyanerről:
"Ez is hozzátartozik az élethez. Végül is ezek csak szavak. Igazából viccesnek találom az egészet. Mostanában sok mindent találok viccesnek, nehéz engem rossz hangulatba sodorni."
Vafaei kijelentéseire több játékos is reagált. Luca Brecel kifejezte egyetértését, Mark Williams viszont kritizálta az iráni játékos azon gondolatát, hogy O'Sullivannek vissza kellene vonulnia.
"Vannak dolgok, amikben igaza van, de mondott butaságokat is. A mai fiatalok azért tudnak annyit keresni a snookerrel, mert Ronnie és a hozzá hasonló emberek naggyá tették a snookert. Tíz-húsz éve is ő volt a legvonzóbb játékos, és a mai napig ő a legkelendőbb, rá kíváncsiak a legtöbben."
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés