Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Higgins begyújtotta a rakétát, de Noppon is boldog

Buzás Gábor

Frissítve 25/04/2022 - 12:54 GMT+2

A snooker világbajnokság egyetlen napja a második vasárnap, amikor senki sem jut tovább. Négy mérkőzés így is előrehaladt, John Higgins nagyon közel került a győzelemhez, Judd Trump is sokat lépett előre, ugyanakkor Stuart Bingham és Kyren Wilson döntetlenre áll, Jack Lisowski pedig meglepetésre vezet Neil Robertson ellen.

John Higgins

Fotó: Getty Images

Nagyon sajátosan alakult John Higgins és Noppon Saengkham mérkőzése.

Vasárnap délelőtt kezdték, a négyszeres világbajnok elhúzott 4-1-re, ahogy az várható volt. Arra viszont kevesen számítottak, hogy a thai játékos kiegyenlít, mégis ez történt. 4-4-es részeredménnyel fejezték be az első etapot, úgy, hogy Saengkham nem lökött félszázas breaket sem. Higgins viszont hibázott annyit, hogy így is kapjon lehetőségeket az ellenfél.
picture

Amikor egy frame a világ

No de estére egy teljesen más Higginst kaptunk. Majdhogynem hibátlanul snookerezve megnyerte az első hét frame-et. Ellenfelének egyetlen frame-re volt reális sansza, de Higgins azt is ellopta. Saengkham ebben a hét frame-ben összesen 93 pontot gyűjtött, és ebből 58-at egy frame-ben. Nagyon sokat hibázott, de azt is vegyük figyelembe, hogy mennyire kevés sanszot kapott. Megtapasztalta, hogy milyen egy tudása legjavához közel játszó szupersztár ellen snookerezni a Crucible-ben. Saengkham a meccs előtt elmondta, hogy mennyire pozitív, és hogy mindig mosolyog, akkor is, ha hibázik, de vasárnap este Higgins letörölte a mosolyt az arcáról.
Az utolsó frame-et azonban a thai nyerte egy remek 64-es breakkel, és a közönség úgy ünnepelte a végén, mintha a meccset is megnyerte volna. Kijárt neki legalább ennyi kis siker, mert sokkal jobb játékos, mint amit a második szakaszban nyújtott. Arról nem is beszélve, hogy múlt héten született meg az első gyermeke, akit még nem is látott a világbajnokság miatt. Valószínűleg ő bánja a legkevésbé, hogy ki fog esni.
Noppon Saengkham
Mert ki fog kapni, ez 11-5-ös állásnál teljesen nyilvánvaló. Hétfőn 14 órakor kezdik a befejező szakaszt, ami lehet, hogy csak két frame-et jelent. Velük párhuzamosan Bingham és Wilson küzd meg az egyik negyeddöntős helyért, és könnyen lehet, hogy ez a meccs hozza a legszorosabb végjátékot. Bingham 8-5-re elhúzott, azonban Wilson ellopta a következő két frame-et, majd egy 96-os maximumkísérlettel kialakította a 8-8-as részeredményt.
Hétfő este Judd Trump és Anthony McGill 10-6-os állásról megy tovább. 5-5-ig fej-fej mellett haladtak, de aztán nagyon visszaesett a skót játéka. Trump félgőzzel is komoly előnyre tett szert. A másik esti mérkőzés több izgalmat tartogat: Jack Lisowski 9-7-re vezet Neil Robertson ellen. Az angol majdhogynem esélytelennek tűnt a szezon legjobbjával szemben, de eszméletlen jó játékot nyújtott, talán élete legjobb mérkőzése ez eddig.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés