Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ding idén sem lesz világbajnok, Wilson viszont lehet

Buzás Gábor

Frissítve 21/04/2022 - 09:55 GMT+2

Várható volt, hogy kiemelkedően jó csata kerekedik a snooker-világbajnokság első fordulójában Ding Junhui és Kyren Wilson összecsapásából, de ők még a várakozásokat is messze felülmúlták. Különösen Wilson, aki a végjátékban gyönyörűen összeszedte magát, és meggyőző játékkal jutott tovább.

Ding idén sem lesz világbajnok, Kyren Wilson viszont lehet

Fotó: WorldSnooker

Az első forduló legjobb mérkőzése volt ez, mert mind a ketten jól játszottak. Olyannyira, hogy az ember boldogan nézte volna még őket. Ha valamit sajnálhatunk, az az, hogy nem az elődöntőben, vagy akár a fináléban futottak össze ők ketten. Ding megmutatta, hogy ismét számolni kell vele, Wilson pedig azt, hogy akár ő is megszerezheti a világbajnoki címet.
3-0-ra is vezetett a kínai, de 5-4-es részeredménnyel zárták le az első szakaszt. A második etap első frame-je egészen vacak volt, hibát hibára halmoztak. Olyan volt, mintha két amatőr meccsét láttuk volna.
Szerencsére ez a borzalom csak egy frame-ig tartott. Ding volt az első, aki megrázta magát, és egy 96-os breakkel 6-5-re vezetett. Wilson azonnal reagált egy 85-össel, aztán megint Ding érkezett egy 122-es breakkel. Ekkor következett a negyedórás szünet, ami után Wilson űrformában tért vissza az asztalhoz. Egy 99-essel sokadszor egyenlített, majd egy 126-ossal átvette a vezetést, először a mérkőzésen. Ding nem esett kétségbe, egy 117-essel egyenlített, 8-8 volt az állás.
A 17. frame elején úgy tűnt, hogy Wilson megint egy nagy breaket gyárt, de 65-nél rosszul terelt, és kihagyta a frame-ballt. Ding egy remek 54-es breaket rakott össze, de a rózsaszínre nem sikerült tökéletesen a terelés, és kihagyta. A biztonsági csatában a kínai belökte a fehér golyót, és Wilson így könnyedén lezárta a frame-et. Aztán a következőben is lökött egy 62-est, de Dingnek itt is volt sansza a lopásra, azonban a rózsaszínnel ismét meggyűlt a baja, és végül Wilson ment tovább 10-8-cal.
picture

Ding Junhui

Fotó: WorldSnooker

Ketten összesen öt százast löktek, további öt 80 felettit, és további hét félszázast. Csak a számok alapján is parádés volt a meccs, és ehhez jött az izgalom, a dráma, a fordulatok.
Két kérdés merül fel a meccs után. Az egyik, hogy Ding vajon tud-e még valaha csúcsformában játszani. Mert a szerdai játéka legfeljebb fel-felidézte a legjobb Dinget, de összességében azért elmaradt tőle. Gyakorol még eleget? Elhiszi, hogy tud még kiválóan játszani? Tud még valahonnan motivációt meríteni? Ezekre a kérdésekre persze jó ideig nem kapunk választ, talán majd Karácsony környékén okosabbak leszünk.

A másik kérdés, hogy Wilson mire viheti ezen a világbajnokságon.

Mert valóban remekelt, különösen a végén, de ne feledjük, hogy egy zenitjén túl lévő sztárt kapott ellenfélnek. Mi lesz vele a jó formában lévő legnagyobb sztárok ellen, akiktől többnyire ki szokott kapni? Mire lesz elég a formája a következő meccsén Stuart Bingham ellen, aki meggyőzően indította a világbajnokságot? Erre a kérdéskörre hamarabb kapunk választ, mert vasárnap kezdődik Wilson és Bingham meccse, hétfőn pedig véget is ér. A második forduló egyik legjobb csatája lehet, bár erre bőven vannak még jelentkezők.
picture

Kyren Wilson

Fotó: WorldSnooker

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés