Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nem lesz meg Ronnie O'Sullivan hetedik címe

Buzás Gábor

Frissítve 24/04/2021 - 08:59 GMT+2

Idén legalábbis biztosan nem szerzi meg a hetedik világbajnoki címet, ugyanis a második fordulóban kikapott a remekül játszó Anthony McGilltől. Ezzel megszületett a 2021-es világbajnokság első komoly meglepetése.

Anthony McGill and Ronnie O'Sullivan

Fotó: Getty Images

4-4-ről folytatták péntek délelőtt, és a második etapban a skót fantasztikus játékkal, öt nagy breakkel 10-5-re elhúzott a kissé enervált címvédőtől. O'Sullivan az utolsó frame-et megnyerte, és a 10-6-os részeredménnyel még volt némi esélye a fordításra.
Este aztán jött az úthenger. O'Sullivan villámgyorsan hozott négy breaket, amivel kiegyenlített. Sőt, 11-10-re már ő vezetett. Ki gondolta volna ekkor, hogy nem ő lesz a győztes? Ki gondolta, hogy a skót nem törik meg attól, hogy zsinórban hat frame-et nyert a különben is jóval esélyesebb ellenfele? Akit még sosem győzött le...
Csakhogy a kötélidegzetű McGillt mindez mégsem igazán zavarta. Egy 87-essel kiegyenlített. A hatszoros világbajnok megint előnybe került, és ekkor már nem hibázhatott a tavalyi elődöntős. Nem is hibázott, sőt! Előbb egy 136-os breakkel kiharcolta a döntő frame-et, majd egy 85-össel meg is nyerte azt. Összességében 11 ötven feletti breaket lökött, melyek közül kilenc (!) volt hetven feletti, és ezekből három százas. Ezt mondta a győzelem után:
A mai első szakaszban csodásan játszottam, az volt életem legjobb etapja, főleg, ha figyelembe vesszük a mérkőzés fontosságát. Ronnie este varázslatos volt, fantasztikusak voltak a biztonsági lökései. Elkövettem néhány hibát, és nem tudtam felvenni a ritmust. Végül mégis sikerült fordítanom. Egyértelműen ez életem legnagyobb győzelme.
"Ronnie nagyon akarta a sikert, meg akarja szerezni a hetedik világbajnoki címet. Meg is fogja - túl jó ahhoz, hogy ne sikerüljön neki. Nekem óriási önbizalmat ad, hogy le tudtam őt győzni egy ennyire fontos meccsen. Néhány éve úgy éreztem, hogy vacakul játszom, de most már bízom magamban."
picture

Anthony McGill

Fotó: WorldSnooker

"Higgadt voltam az utolsó frame-ben. Az volt a fejemben, hogy ez még nem az utolsó frame, úgy éreztem, egész éjszaka játszani fogunk. Akartam is játszani egész éjszaka, annyira jó volt! Csak akkor esett le, hogy ez volt a döntő frame, amikor belöktem az utolsó pirosat. Ronnie azt mondta, hogy jól játszottam, és megérdemlem a sikert. A tavalyi elődöntő eszembe sem jutott, azon már túl vagyok."
O'Sullivan ezt mondta:
"Jó volt az attitűdöm, mert az elmúlt néhány napban együtt dolgoztam Steve Petersszel. Ha a következő öt-tíz évben is játszani akarok, és élvezni is szeretném a snookert, akkor fontos, hogy továbbra is vele dolgozzak, mert ez egy kemény sport, amikor a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy szeretnéd."
Ha befejezném a pályafutásomat, akkor számos jó dolognak mondanék búcsút, és ezt nem akarom megtenni. Jobb nekem, ha továbbra is játszom, mert a szponzoraim mindig izgalomba jönnek, amikor előveszem a dákót.
McGill következő ellenfele Stuart Bingham vagy Jamie Jones lesz. Kérdés, hogy tud-e még egyszer (vagy háromszor?) ennyire jól játszani.
picture

A vb eddigi legnagyobb meglepetése: McGill kiejtette O'Sullivant

A 92-es aranytrió mindhárom tagja asztalhoz lépett pénteken. A másik két szupersztár egymás ellen kezdte meg a csatát, mely szombat este fog véget érni. John Higgins kezdett jobban, 3-1-re vezetett, de aztán jött Mark Williams, aki sorozatban négy frame-et hozott, és 5-3-ra vezet. Egy igen magas színvonalú mérkőzésen.
Neil Robertson és Jack Lisowski mérkőzésén 5-3-ra vezetett az ausztrál, amikor elkezdték a pénteki, második etapot. Lisowski többször is egyenlített a kisebb hullámvölgybe kerülő világbajnok ellen, de hiába, mert a szakasz végére visszaállt a két frame-es különbség. Egy-egy százassal zárták a pénteket, az angoltól ez volt az első a meccsen, Robertsontól pedig a harmadik.
Kyren Wilson és Barry Hawkins az első két szakaszt játszotta le, itt is erős a színvonal. 4-4-es első felvonás után Wilson erősen bekezdett az esti etapban, és sorozatban öt frame-et hozott. Ráadásul úgy lett 9-4 a javára, hogy Hawkins 69 breakje ellenére is Wilson nyerte a 13. frame-et. Ez azonban nem törte meg a rutinos angolt, aki az utolsó három frame-et behúzta, és ezzel teljesen kezelhetővé tette a hátrányát. 9-7-es Wilson vezetésről fejezik be a mérkőzésüket.
Szombaton három mérkőzés is véget ér. Először Robertson vagy Lisowski, aztán Hawkins vagy Wilson, végül Williams vagy Higgins jut a negyeddöntőbe. Délután elkezdődik a Mark Selby - Mark Allen csata, este pedig Shaun Murphy és Yan Bingtao összecsapása.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés