Shaun Murphy 5-3-ról fordított Mark Davis ellen, aki a második etapban nem játszott valami acélosan. A 2005-ös világbajnok 10-7-re győzött. Érdekesség, hogy a 2015-ös döntője óta mindig kiesett az első vagy a második fordulóban. Meg az is érdekes, hogy Murphy-vel a 2011/12-es szezon óta nem fordult elő, hogy nem jutott döntőbe. Idén viszont csak egyetlen elődöntőt tud felmutatni. A második fordulóban Yan Bingtao lesz az ellenfele. Ezt mondta Murphy:
Az első szakaszban volt egy időszak, amikor teljesen szétestem. Aztán a semmiből el tudtam lopni a hetedik frame-et, és ez adott lendületet ahhoz, hogy visszajöjjek a meccsbe. Éjszaka jól aludtam, és nagyon optimista voltam a folytatást illetően.

Shaun Murphy

Fotó: Getty Images

Snooker
Poolra vált Judd Trump és Mark Selby szeptemberben
02/09/2021 12:24
Eszméletlen erős a második fordulós felállás a világbajnokságon, hiszen mindössze két párosban kapott ki a kiemelt játékos az első kör során. Stephen Maguire hiánya nem ront sokat az összképen, hiszen a skót gyenge szezont futott. Ding Junhui a legnagyobb hiányzó a 16 között, de mivel Stuart Binghamtől kapott ki, itt sem lehet panaszunk.
Nem nagyon tudnánk ezt a 16 játékost úgy összesorsolni, hogy rossz párosok jöjjenek össze, de még ebben az erős mezőnyben is lesznek átlag feletti meccsek. A főtábla mind a nyolc világbajnoka versenyben maradt, és ketten közülük, John Higgins és Mark Williams egymásra talál a folytatásban, a történelem miatt nyilvánvalóan ez lesz a slágermeccs.
Ha viszont azt nézzük, hogy ki milyen szinten játszott az első fordulóban, akkor a Judd Trump - David Gilbert párosítás, valamint Mark Selby és Mark Allen csatája emelkedik ki. Trump 7-4-re vezet a Gilbert elleni mérlegben, de nem szabad leírni a két évvel ezelőtti elődöntőst. Ha a világelső nem játszik nagyon jól, akkor Gilbertnek mindenképp lesz esélye.
Selby és Allen párharcát - ki gondolná - az északír vezeti 7-5-re, ráadásul az utóbbi két mérkőzésüket ő nyerte, a tavalyit nagyon simán, 9-2-re. A cím két komoly esélyese találkozik, nyugodtan lehetne ez a döntő felállása is, de hát ezt hozta a sorsolás.
Két mérkőzés már el is kezdődött a második fordulóban. Ronnie O'Sullivan három nagy breaket lökött, de csak négy frame-et nyert Anthony McGill ellen, 4-4-es állásról folytatják péntek délelőtt. Péntek este már meg is lesz a továbbjutó ebből a párosításból.
Neil Robertson és Jack Lisowski ugyancsak nekivágott... Az ő mérkőzésük három napig tart, péntek délután folytatják, és szombaton lesz vége. Pénteken egy szakasszal megkezdődik a Higgins - Williams szuperrangadó, és két etappal Barry Hawkins és Kyren Wilson összecsapása.

Ronnie O'Sullivan and Anthony McGill

Fotó: Getty Images

British Open
Selby megint győzött, Hendry kilenc év óta először játszott közönség előtt
18/08/2021 17:11
Snooker
Trump vagy Selby lesz a világelső? Ki lesz a szezon meglepetésjátékosa? Snookerszakértők jósolgatnak
15/07/2021 08:36