Mark Williams zsinórban kilenc frame-et nyert John Higgins ellen - ez volt a győzelme kulcsa.

3-1-es hátrányból 10-3-as vezetésre tett szert, és bár Higgins 10-6-ra feljött, ennél közelebb már nem tudott zárkózni. Kicsit tán izgult a végén a walesi (ami nem jellemző rá), és adott lehetőségeket az ellenfelének, de Higgins csak egy frame-et tudott fogni szombat este. Williams 13-7-re győzött, és a negyeddöntőbe jutott, ahol Mark Selby vagy Mark Allen lesz az ellenfele.
Négy mérkőzés ért már véget, tehát a negyeddöntők leendő nyolc játékosa közül négyet már ismerünk. A pénteki győztes Anthony McGillhez csatlakozott Neil Robertson és Kyren Wilson. Az ausztrál rendkívül jó játékkal, 12 ötven feletti breakkel (ebből négy százas volt) győzte le Jack Lisowskit. Ezt nyilatkozta utána:
Northern Ireland Open
Valóra vált álom: az északír Allen szerezte meg az Északír Open trófeáját
18/10/2021 08:41
"Ha Jack az ellenfeled, akkor a meccs elejétől kezdve jól kell játszanod, mert ő nagyon gyorsan tudja hozni a frame-eket. Rendkívül tehetséges és izgalmas játékos. Felvettem vele a versenyt breaképítés terén, jól játszottam. Nagyszerű meccs volt, remélem, a nézők is élvezték."
Wilson lesz Robertson ellenfele a negyeddöntőben. Ő zsinórban hat frame-et nyert Hawkins ellenében, ezzel elhúzott 9-4-re. Ráadásul a 13. frame-et Hawkins 69-es breakje ellenére lopta el. Hawkins azonban nem tört össze, sorozatban ötöt hozott, és 9-9-nél utolért ellenfelét.

Kyren Wilson

Fotó: WorldSnooker

No de ettől meg az ifjabb, ámde esélyesebb angol nem riadt meg. A következő öt frame-ből négyet megnyert, az utolsó kettőt 90-es, illetve 102-es breakkel. A tavalyi döntős stílusosan zárta le a nyolc évvel ezelőtti finalista elleni mérkőzést, 13-10-es végeredménnyel. Ezt nyilatkozta:
Egyértelmű, hogy ha nem nyújtom a legjobb játékomat a negyeddöntőben, akkor kikapok. Csak erre kell koncentrálnom. Neil a torna egyik legnagyobb favoritja, itt csak ő veszíthet.
Elkezdődött Selby és Allen mérkőzése. A háromszoros világbajnok továbbra is kiemelkedő formát mutat, 6-2-re elhúzott hat ötven feletti break segítségével. Shaun Murphy villámrajtot vett. Egy százassal nyitott, majd a harmadik frame-ben meglökte a torna eddigi legnagyobb breakjét, egy 144-est. A folytatásban mindketten jobbára döcögősen játszottak, de a masters címvédője még így is gyártott egy százast. 6-2-re vezet Murphy.
Northern Ireland Open
Higgins egy százassal került egy lépésre a trófeától
17/10/2021 20:43
Northern Ireland Open
Higginst akarta, és meg is kapta Allen
17/10/2021 07:31