Hárman jutottak a második fordulóba a snooker világbajnokság harmadik napján.

John Higgins lehetett volna az első, de 9-7-nél el kellett küldeni őt és Tian Pengfeit, hogy időben elkezdődhessen az esti két meccs. A négyszeres világbajnok 7-4-es hátrányból fordított, és végül 10-7-tel ment tovább.
Higgins a mérkőzés nagy részében pocsékul, vagy legfeljebb közepesen játszott, de O'Sullivanhez hasonlóan nagyon erősen fejezte be, két százas breakkel. A mérkőzés után elmondta, hogy alig kapott levegőt, olyan nagy volt rajta a nyomás. De hát azért ő a sportág történetének egyik legjobbja, mert bírja a nyomást, nem adja meg magát.
UK Championship
Breaking news: Ding Junhui viccelt, és tényleg van humora!
21/11/2022 - 08:28

Snooker vb: Higgins fordított Tian ellen

A két Wilson meccsét a tavalyelőtti elődöntős Gary kezdte jobban. Sokkal jobban, ugyanis 5-1-re elhúzott. A tavalyi döntős Kyren ekkor kapott észhez, és egy 80 feletti, valamint két százas breakkel hozta a hátralévő három frame-et, amivel 5-4-re alakította az állást. Este további három frame megnyerésével indított a sokat hibázó névrokon ellen. Gary 7-5-ös hátrányban tért magához, egyenlített, de Kyren játszott jobban, és 10-8-cal továbbjutott.
A két Wilsonnal párhuzamosan (csak jóval korábban) ért véget Anthony McGill és Ricky Walden csatája, mely szintén 5-4-ről folytatódott. Walden nem sokat tudott hozzátenni a mérkőzéshez, így a tavalyi elődöntős skót 10-5-tel ment tovább. Ezzel összejött az első párosítás a második fordulóban: McGill ellenfele O'Sullivan lesz.
Ding Junhui 5-4-re vezet Stuart Bingham ellen. A két nagyágyú "csak" hat 50 feletti breaket lökött, viszont mindegyik egyben 80 feletti, tehát frame-et érő sorozat volt. Kedd délután fejezik be a meccsüket. Velük egyidőben kezdődik Judd Trump és Jack Lisowski összecsapása, este pedig Barry Hawkins és Matthew Selt következik.

Ding Junhui

Fotó: Getty Images

Szintén kedden, délelőtt 11 órakor vág neki Mark Allen és Lyu Haotian. Ők be is fejezik kedd este a mérkőzésüket. Jack Lisowski és Ali Carter közül is lesz egy továbbjutó, itt a kiemelt Lisowski vezet 5-4-re egy olyan első szakasz után, mely fejenként négy-négy 50 feletti breaket hozott.
UK Championship
Két háromszoros UK-bajnok is elvérzett az első körben
14/11/2022 - 08:35
Snooker
Megdőlhet minden idők nézőcsúcsa a hongkongi snookertornán
05/10/2022 - 14:34