Négyen már a hétvégén továbbjutottak a második fordulóból, a további négy játékos hétfőn fejezi be a csatáját.

Haladjunk fentről lefelé a táblán. Anthony McGill ellenfélre vár, aki jó eséllyel Stuart Bingham lesz, hiszen a 2015-ös világbajnok 10-6-ra vezet Jamie Jones ellen. Érdekes, hogy Bingham a selejtezőből érkezett, mégis nagyjából fifty-fifty eséllyel vágott neki az első körös mérkőzésének Ding Junhui ellen, melyet 10-9-re megnyert. Jones ellen már egyértelműen Bingham volt a favorit, és ha bejut a negyeddöntőbe, ott is valamivel esélyesebb lesz, mint McGill, bár természetesen a skótnak óriási erőt adhat az, hogy legyőzte Ronnie O'Sullivant. Az eddig látottak alapján egyáltalán nem kizárható sem Bingham, sem McGill végső győzelme.

Anthony McGill

Fotó: WorldSnooker

Snooker
Drago szerint Trump nem nyerhet 9-es poolban
09/09/2021 07:46
Csakhogy vannak náluk jóval nagyobb esélyesek is. A felső ágon Mark Williams már negyeddöntős, és vagy az eddig csodásan játszó Mark Selby, vagy Mark Allen lesz a negyeddöntőbeli ellenfele. Márpedig ha Allen fordít Selby ellen 6-9-ről, akkor ő is hatalmas önbizalommal várhatja a folytatást. Ezen az ágon akárki megy az elődöntőbe, jó esélye lesz a döntőbe jutásra.
Ronnie O'Sullivan pénteken kiesett, vasárnap este pedig már a szakértői székben mondta, hogy ha összejön az alsó ágon a Neil Robertson - Judd Trump elődöntő, akkor annak a győztese lesz a világbajnok. Ezzel az egész felső ágat leírta, de persze a következő mondatában már Williamsről áradozott, és arról, hogy simán lehet ismét világbajnok. Ennyire nehéz jósolgatni.
Az viszont biztos, hogy Robertsonnak az elődöntőbe jutásért Kyren Wilsont kell legyőznie, ami aligha lesz egyszerű feladat, akármennyire is parádézott eddig az ausztrál. Wilson évek óta folyamatosan fejlődik, és tavaly már döntőt játszott a világbajnokságon. Robertson ezzel szemben a 2010-es győzelme óta csak egy elődöntőt tud felmutatni. De hát nem a múlt, és nem a statisztikák csapnak össze, hanem a jelen formák. Egyébként 3-3-ra állnak egymással, utóbbi két alkalommal Wilson győzött 6-2-re és 5-0-ra...

Kyren Wilson

Fotó: WorldSnooker

Shaun Murphy és Yan Bingtao párosa egy kicsit kiesik a többi mérkőzés közül, amennyiben itt a legnehezebb elképzelni, hogy valamelyikük megnyerje az idei tornát. Ha mégis, akkor az inkább Murphy lehet, aki jelenleg 10-6-ra vezet. Volt az 8-2 is, de a kínai játszott jobban a második szakasz végén. Kérdés, hogy aki továbbmegy, az mire megy a világelső ellen.
Judd Trump 11-5-re vezet a teljesen szétesett David Gilbert ellen. Aligha lesz itt fordítás, azt viszont meg kell jegyezni, hogy a világelső finoman szólva nem brillírozott eddig. Hozzátartozik, hogy így is lökött három százas breaket, de ha mondjuk az eddig látott Williams, Selby vagy Robertson lett volna az ellenfele, akkor akár ő is lehetne ilyen hátrányban. Egyelőre nem mondható világbajnokinak a teljesítménye, de ugye az elején nem lehet megnyerni egyetlen versenyt sem.

David Gilbert és Judd Trump, Snooker vb Crucible, Sheffield 2021 április 25.

Fotó: Getty Images

Snooker
Poolra vált Judd Trump és Mark Selby szeptemberben
02/09/2021 12:24
Snooker
Trump szerint O'Sullivan még tíz évig a legjobbak között fog játszani
26/08/2021 10:11