Négy mérkőzésre jut hat világbajnok, így logikus, hogy két párosban világbajnokok csatáznak egymással.

A hat korábbi bajnok összesen tíz címet tud felmutatni, és ebből a tízből hat jut egyetlen mérkőzésre: Mark Williams és Mark Selby negyeddöntőjére.
És az a szép ebben a felállásban, hogy nemcsak hogy hemzsegnek a világbajnokok, akik mondjuk gyengébb ellenfelekkel szemben eljutottak idáig. Ez a hat világbajnok ugyanis többnyire világbajnokhoz méltó, kiemelkedő játékot mutatott az eddigiekben.
Northern Ireland Open
Higgins - Williams szuperrangadó kicsiben
14/10/2021 08:22
Akik egy picit kilógnak lefelé, azok éppen egymással csapnak össze: Shaun Murphy inkább csak közepes játékot nyújtott, bár az utóbbi időszakához képest mindenképp javuló a tendencia. Judd Trump sem játszotta a legjobbját, de mióta nyerőgép üzemmódba váltott, megszokhattuk tőle, hogy nagyon sokszor ez is elég. Nehéz elképzelni, hogy éppen Murphy győzze le a világelsőt, bár az utóbbi két alkalommal, 2020 elején, ő győzött. Trumpnak ezzel együtt jócskán maga alatt kell teljesítenie ahhoz, hogy kikapjon, legalábbis az eddig látottak alapján.

Judd Trump

Fotó: Getty Images

Williams és Selby viszont egészen egyszerűen lenyűgöző formát mutat. A két háromszoros világbajnok egyaránt ontja a nagy breakeket, ugyanakkor kiváló biztonsági lökésekkel is operálnak - bár a két teljesen ellentétes felfogás következtében a walesinek erre jóval ritkábban van igénye. Rengeteg mérkőzést játszottak egymással, az összmérleg kicsit Selby felé billen. Az utóbbi három mérkőzésük az övé lett, az utóbbi tíz alkalomból hétszer ő győzött. A mostani meccsük ettől függetlenül teljes mértékben megjósolhatatlan.
A másik gigászi küzdelem Neil Robertson és Kyren Wilson között várható. Itt jön be a képbe a talpon maradt két nem-világbajnok egyike, akinek szintén van esélye a végső győzelemre. Viszont ehhez az eddig brillírozó ausztrált kell legyőznie. Az utóbbi két meccsük az angolé lett, de ez most teljesen más dimenzió. Mindketten húsz ötven feletti breaket löktek az első két fordulóban, itt is nehéz és értelmetlen jósolgatni.
https://i.eurosport.com/2021/02/25/3001812.jpg
És van még egy párharc, amolyan surranópálya, a tábla tetején. Stuart Bingham személyében egy "selejtezős", Anthony McGill személyében pedig egy nem-világbajnok csap össze. De ugye tudjuk, hogy ők is eszméletlen erősek? A 2015-ös világbajnok például ugyancsak húsz ötven felettit lökött, a tavalyi elődöntős skót pedig Ronnie O'Sullivant búcsúztatta.
https://i.eurosport.com/2021/04/21/3118689.jpg
Aki teheti, nézze mind a négy mérkőzést, mert hatalmas csata lehet mindegyikből, és minden pillanatban történhet valami érdekes bármelyik párosításban. Sőt, biztosak lehetünk benne, hogy történni is fog. Érdemes tehát izzítani az Eurosport 1 mellett az Eurosport Playert is.
Northern Ireland Open
Trump nullára nyerte a meccsét
13/10/2021 08:30
Northern Ireland Open
Összejön a negyedik Trump - O'Sullivan csúcsdöntő?
10/10/2021 10:10