Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Három százassal zárta le a meccsét O'Sullivan

Buzás Gábor

Publikálva 18/04/2021 - 09:11 GMT+2

Sima győzelmet aratott a címvédő Ronnie O'Sullivan a snooker világbajnokság nyitónapján. A mérkőzés nagy részében küszködött, de a végére nagyszerű formába lendült.

Ronnie O'Sullivan

Fotó: WorldSnooker

A hagyományoknak megfelelően a címvédő mérkőzésével kezdődött a világbajnokság, és ez volt a nyitónap egyetlen összecsapása, mely már véget is ért.

Ronnie O'Sullivan a mérkőzés előtt elmondta, hogy nincs könnyű ellenfél az első fordulóban, hiszen a selejtezősök meleg kézzel, frissen szerzett győzelmekkel érkeznek a Crucible-be. De azért legyünk őszinték, Mark Joyce-nál erősebb ellenfelet is kaphatott volna, mondjuk Stuart Bingham vagy Ali Carter személyében.
De a debütáns Joyce volt a "szerencsés", aki a meccs elején jól tartotta magát. Igaz, nyugodtan mondhatjuk, hogy délelőtt, kora délután felejthető volt a színvonal. Joyce-nak jó sansza volt a 4-4-es részeredmény elérésére, de végül ki kellett békülnie a 6-3-as hátránnyal az első szakasz után.
Az esti folytatásban O'Sullivan továbbra sem brillírozott, viszont Joyce sem tudta kihasználni a lehetőségeit. Aztán egyszer csak minden megváltozott. O'Sullivan elkapta a fonalat, és 7-4 után három százas breaket produkált. Ezzel le is zárta a mérkőzést. Utána egyrészt azt mondta, hogy túl sokat gondolkodott felesleges dolgokon, ezért akadozott a játéka, másrészt arra panaszkodott, hogy hideg volt az arénában.
Elkezdődött további négy mérkőzés, melyek mind vasárnap érnek véget, tehát a hétvége végére lesz már öt továbbjutónk. Neil Robertson és Liang Wenbo közönségszórakoztató kilenc frame-et játszottak, ketten együtt összesen nyolc 50 feletti breaket, köztük két százast hoztak össze. A papírformának megfelelően Robertson vezet 6-3-ra.
picture

Liang Wenbo és Neil Robertson

Fotó: WorldSnooker

Yan Bingtao és Martin Gould párosában nehéz lenne a papírformát említeni, nem is érdemes. A részeredmény ennek megfelelően döntetlen, ami úgy fordulhat elő, hogy annyira lassan játszottak (mindketten valamivel 27 másodperc feletti lökésátlaggal), hogy a kilencedik frame-et vasárnapra kellett halasztani.
Stephen Maguire és Jamie Jones sem tett ki magáért különösebben, ami a szórakoztatást illeti; a skót csak egy 50 feletti breaket (51) lökött, a walesi pedig egyet sem. Jones ennek ellenére 5-4-re vezet. Szintén megkezdődött David Gilbert és Chris Wakelin csatája, ahol a többnyire remeklő esélyes, a két évvel ezelőtti világbajnoki elődöntős Gilbert vezet.
Vasárnap tehát a fenti négy összecsapásból lesz négy továbbjutó, valamint elkezdődik további két mérkőzés, melyek hétfőn érnek majd véget. Magyar idő szerint 11 órakor rajtol Anthony McGill és Ricky Walden. A skót játékos hiába kiemelt és hiába játszott tavaly elődöntőt, mégsem mondható óriási favoritnak. Egyrészt azért, mert vacak szezont futott, másrészt azért, mert Walden egyre jobb formát mutat. A formákat illető tendenciák alapján talán inkább ő lehet a győztes.
15:30-kor kezdődik John Higgins és Tian Pengfei mérkőzése. Itt ugye nem kell különösebben taglalni az esélyeket, de annyit hozzátehetünk a nyilvánvaló különbségekhez, hogy eddig háromszor futottak össze, és a skót mindháromszor simán győzött. Higgins hét éve nem esett ki az első fordulóban, és 26 részvétele alkalmával mindössze négyszer fordult elő vele ez a csúnyaság.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés