Csütörtökön egy-egy szakaszt játszottak le mindkét elődöntőből.

Nagyon az elején tartanak még a mérkőzések, egyelőre nem sok értelme van jósolgatni. Annyit azonban ki lehet jelenteni, hogy Mark Selby messze nem játszott annyira jól, mint ahogy az első három mérkőzésén. Mégis ő vezetett 3-1-re, mert Stuart Bingham még nála is gyengébben kezdett.

Mark Selby

Fotó: Getty Images

Northern Ireland Open
Trump nullára nyerte a meccsét
13/10/2021 08:30
A negyedórás szünet azonban helyretette a 2015-ös világbajnokot, aki csodás játékos produkált az ötödik frame-től fogva, és közel állt ahhoz, hogy mind a négy frame-et besöpörje. A nyolcadikban aztán kihagyott egy barnát, és Selby nehéz állásból el tudta lopni a frame-et. Ez volt a mérkőzés egyetlen olyan néhány perce, amikor azt a Selbyt láttuk, akit az első három fordulóban.
A háromszoros világbajnokot sokan már kikiáltanák négyszeresnek, de ehhez egyértelműen jobban kell játszania a folytatásban. Sokat elmond a csütörtöki formájáról, hogy egyetlen ötvenes breaket sem lökött, és az is, hogy rendre Bingham tudta belökni az első golyót. Mind a nyolc frame-ben (!!). Neki ugyanis varázslatosan mentek a hosszú lökések, Selby viszont a biztonsági játék terén sem volt acélos. 4-4-ről folytatják, pénteken a 11 órakor és a 20 órakor kezdődő szakaszok lesznek az övéik.

Stuart Bingham

Fotó: Getty Images

Este nekivágott Kyren Wilson és Shaun Murphy. A legutóbbi mérkőzésüket a 2005-ös világbajnok 9-1-re nyerte, azóta azonban nem játszott kicsit sem jól. Binghamhez hasonlóan ő is 2015 óta először jutott el a világbajnokság elődöntőjéig. A tavalyi döntős Wilson erős szezont produkált, de rendre elakadt a negyeddöntőkben, ezért ő is igencsak sikeréhesen érkezett a Crucible-be. Meg hát ő az egyetlen a talpon maradt mezőnyben, aki még nem volt világbajnok.

Snooker-vb: Wilson százasa a 5. frame-ben

A Judd Trump elleni játéka miatt sokan inkább Murphyt érezték esélyesnek, de ezúttal nem tudott annyira jól snookerezni. Wilson ejtette ki a másik topfavorit Neil Robertsont, és ha lehet, Murphy ellen még jobban játszott: 6-2-re vezet az első etap után, három százassal és további két 70-essel. Rájuk csak egy szakasz vár a pénteki napon, nekik a szombat lesz a döntő (hacsak Wilson nagyon el nem húz a második nyolc frame során).
https://i.eurosport.com/2021/04/28/3123043.jpg
Northern Ireland Open
Összejön a negyedik Trump - O'Sullivan csúcsdöntő?
10/10/2021 10:10
Snooker
Drago szerint Trump nem nyerhet 9-es poolban
09/09/2021 07:46