Bingham az egyetlen topjátékos, aki kiesett a Welsh Open első fordulójában. Milkinstől kapott ki, nem történt egetrengető szenzáció. Még egy klasszis hiányzik a tábláról, Robertson ugyanis nevezett a tornára, de az utolsó pillanatban visszalépett. 


A dolog érdekessége, hogy a két világbajnok ugyanabba a nyolcadba került, és ebben a negyedben a top 32-es játékosok, Holt és Un-Nooh egyaránt kikapott, ami azt jelenti, hogy biztosan lesz egy top 32-n kívüli játékos a negyedik fordulóban. 
Ugyanakkor összejöhet egy Selby - Yan meccs is, ugyancsak a negyedik fordulóban. Mindketten jól játszottak az első meccsükön, eltökéltnek látszottak. A kínai esetében kérdéses volt, hogy a Masters megnyerése után mennyire tud ismét koncentrálni, de egyelőre nem volt gondja.
Snooker
Trump vagy Selby lesz a világelső? Ki lesz a szezon meglepetésjátékosa? Snookerszakértők jósolgatnak
15/07/2021 08:36
Williams egy walesi "rangadót" nyert, ami nem hozott magas színvonalat. Michael White volt az ellenfele, aki pocsék napot fogott ki, de még így is fogott egy frame-et a szintén nem remeklő háromszoros világbajnok ellen. Williams az egyetlen walesi játékos, aki megnyerte a Welsh Opent, de nem mostanában. 1996-ban és 1999-ben emelte magasba a hazai trófeát, azaz legutóbb 22 éve. Ezúttal 44-es volt a legnagyobb breakje, 15,6 mp-es lökésátlagot produkált, és ezt mondta a meccs után:
"A legtöbbször, amikor asztalhoz lépek, tudom, hogy rosszul fogok játszani. Igyekszem minél gyorsabban játszani, hogy minél hamarabb túl legyek a meccseken. Az a célom a szezon hátralevő részére, hogy összehozzak egy meccset, ahol 10 másodperc a lökésátlagom."

AY0I4071-2048x1365.jpg

Fotó: Eurosport

O'Sullivan ezzel szemben remek játékkal állt elő. Robbie Williams volt az ellenfele, aki ellen három ötven feletti, plusz egy százas breaket gyártott. 4-0-ra győzött, 45 perc alatt lerendezte a mérkőzést. Ezúttal úgy tűnt, hogy még ő maga is elégedett a teljesítményével.
"Minden meccset úgy fogok fel, mintha gyakorlás lenne. Nem akarok minden versenyen elindulni, és nem akarok minden versenyen messzire jutni. Szeretnék viszont jó formában maradni, és megmutatni mindenkinek, hogy még mindig tudok jól játszani."
A hatszoros világbajnok következő ellenfele Jimmy White lesz. Kérdés, hogy ki lesz akkor az Eurosport stúdiójában??
Snooker
O'Brien szerint egyértelműen O'Sullivan minden idők legjobbja, a taktikai érzéke miatt
03/07/2021 12:08
Snooker
Az addikció, ami előrevisz
28/06/2021 12:16