Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ronnie O'Sullivan 5-0-s verést kapott Tian Pengfeitől, és önmagától

Buzás Gábor

Frissítve 17/02/2023 - 20:27 GMT+1

Ronnie O'Sullivan sem lesz ott a jövő heti Players Championshipen azután, hogy kiesett a Welsh Open negyeddöntőjében. A kiesés ténye nem annyira meglepő, az viszont már jóval érdekesebb, hogy Tian Pengfei múlta felül a világelsőt, az pedig már-már szenzáció, hogy a Rakéta frame-et sem tudott nyerni.

Snooker Welsh Open_ O'Sullivan őrült ütése Tian ellen

A hétszeres világbajnoknak egész héten voltak problémái, elsősorban a dákóbőrével, ami háromszor is leesett, két különböző mérkőzésen. Ez még a második és a harmadik fordulóban történt.


Aztán a negyedik körben már dákóbaj nélkül játszott, és akkor úgy tűnt, hogy talán már nem lesz gondja a tornán. Csakhogy a negyeddöntőben valamilyen okból kifolyólag teljesen használhatatlanul játszott, olyannyira, hogy mindössze egyetlen frame-ben szerzett tíz (!) pontnál többet. És azt az egy frame-et is elbukta, így lett a vége 5-0.
Tian egy 66-os és egy 51-es break segítségével vezetett 2-0-ra, majd az utolsó két frame-ben 82-es és 73-as breakeket lökött. A rutinos kínai már 35 éves, és ezen a héten érte el a legjobb eredményét, hiszen korábban még sosem jutott pontszerző torna elődöntőjébe, mind a négy korábbi negyeddöntőjét elvesztette.
Elképesztő hete van, az előző mérkőzésén John Higginst, előtte pedig Ali Cartert búcsúztatta. Ha megnyeri a tornát, akkor kvalifikál a jövő heti Players Championshipre.
picture

Ronnie O'Sullivan and Tian Pengfei following their Welsh Open quarter-final match

Fotó: WorldSnooker

Ahol egyébként O'Sullivan mellett nem lesz ott Higgins és Robertson sem, sőt, Mark Williams szereplése is kérdéses. A walesiek háromszoros világbajnoka az egyéves ranglista 16. helyén áll, és ha Tian megnyeri a Welsh Opent, akkor megelőzi őt, és kipöcköli a mezőnyből. Ugyanez igaz Pang esetében is. Egyelőre Milkins a nagyobb veszély Williamsre, neki elég hoznia a negyeddöntőjét, csak az a probléma, hogy Mark Allen az ellenfele.
Talán az lenne a legérdekesebb, ha Tian győzne Llandudnóban, mert akkor a 92-es évfolyam mindhárom sztárját ő ejtené ki a Players Championship mezőnyéből.
picture

Tian Pengfei

Fotó: WorldSnooker

Shaun Murphy is simán hozta a maga negyeddöntőjét, ő Yuan Sijunt győzte le 5-0-ra. Ezúttal nem lökött sem maximumot, sem 145-ös breaket, a nyolcaddöntőjével ellentétben. Mindössze két 80 felettit produkált, de ez is bőven elég volt a sima sikerhez. A 2005-ös világbajnok szezonja kezd egész jól alakulni, hiszen az Egyesült Királyság Bajnokságán elért negyeddöntője után már a második elődöntőjébe jutott be.
A World Grand Prix-n 6-2-re kikapott Judd Trumptól a négy között, ezúttal viszont biztosan kisebb névvel találkozik. Joe O'Connor vagy Pang Junxu lesz Murphy ellenfele szombaton.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés