Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Robert Milkins remekül játszott élete legfontosabb mérkőzésén, és negyedmillió fontot kasszírozott

Buzás Gábor

Frissítve 20/02/2023 - 09:29 GMT+1

Robert Milkins megnyerte a Welsh Opent, amiért 80.000 fontot kapott, plusz ő végzett a BetVictor sorozat első helyén, ami 150.000 fontot hozott a számára. Ezenkívül kvalifikált a Players Championshipre, a Tour Championshipre, a jövő évi Bajnokok Bajnokára, és minden bizonnyal a világbajnokságra is. Összességében tehát több mint 250.000 fontot hozott neki ez a siker.

Welsh Open : Robert Milkins megnyerte a Welsh Opent

Robert Milkins 46 évesen pályafutása második pontszerző döntőjét játszotta (ha nem számítjuk az úgynevezett kis-pontszerző finálét, amit 2014-ben játszott, és amit éppen Murphy ellen vesztett el 4-0-ra...), alig egy évvel az első után.

Shaun Murphy ezzel szemben a 23. alkalommal került pontszerző fináléba, és a tizedik győzelméért hajtott, egyben a második Welsh Open elsőségéért.
Érdekesen indult a döntő. Milkins bekezdett, megnyerhette volna az első frame-et, nagyon közel került hozzá. 58-as breaket lökött, csakhogy Murphy egy kerek 60-assal ellopta a frame-et, és 1-0-ra vezetett. A következő három frame-ben egyikük sem lökött félszázast. Szoros csaták után 3-1-es Murphy vezetésnél hagyták el az arénát a negyedórás szünetre.
A pihenő után Milkins vette át a kezdeményezést, illetve ezzel párhuzamosan Murphy elég sokat rontott. Sorozatban három frame-et hozott Milkins, aki ennek köszönhetően átvette a vezetést. A délutáni etap záró frame-jében viszont Murphy meglökte a meccs addigi legnagyobb breakjét, egy 68-ast, amivel kiegyenlített. Összességében mindketten elégedetten hagyhatták el az arénát, Milkins azért, mert jól játszott és fordított, Murphy pedig azért, mert övé lett az utolsó frame, és nem kellett hátrányban várnia az esti folytatást.
Robert Milkins
A második etapban Milkins kezdett jobban. Az első négy frame-ből hármat megnyert, és ezzel már 7-5-re vezetett. Murphy egyre többet hibázott, Milkins pedig egyre magabiztosabban snookerezett. Érdekes, hogy egészen a 15. frame-ig egyikük sem lökött 70 feletti breaket, és hibáztak is rendesen, mégis nagyon izgalmas volt a mérkőzés.
Jóféle biztonsági csaták és bevállalós megoldások követték egymást, egyszerűen élvezetes csatát tettek az asztalra. Murphy aztán 8-6-os hátrányban odatett egy százas breaket, de hiába, mert a következő frame-ben Milkins egy 64-est lökött, és ezzel lezárta a mérkőzést. Egyértelműen ő játszott jobban, ahogy Murphy mondta a mérkőzés utáni interjúban, egy ilyen hosszú mérkőzésen sosem hazudik a végeredmény, mindig a jobb játékos győz.
Milkins élete legnagyobb sikerét érte el a Welsh Open megnyerésével, úgy szakmailag, mind anyagilag. A trófea mellé 80.000 fontot kapott, plusz a BetVictor 150.000 fontos bónuszát. Ez hihetetlenül sok pénz az ő számára, hiszen korábban egyetlen olyan szezonja volt, amikor 100.000 fontnál többet keresett, de akkor is "csak" 138 ezret. Látszott Milkinsen a döntő utáni interjúban, hogy szinte fel sem fogja, hogy létezik ennyi pénz, hát még azt, hogy ez a szép összeg most hozzá kerül. Ezt nyilatkozta a győztes:
"El sem hiszem, hogy enyém lett a trófea és a bónusz, egy ideig nehéz lesz ezt felfogni. Küzdelmes meccs volt, egész nap küszködtem az érzelmeimmel. A végén jól játszottam, büszke vagyok magamra. A B játékom is elég jól működik, ez a változás a korábbi időszakhoz képest, ettől lettem hatékonyabb. Sokat segít rajtam a biztonsági játékom. Csak ebben voltam jobb Shaunnál. Neki is voltak lehetőségei, de nem tudta megbüntetni a hibáimat.
Deannek és Mandynek ajánlom ezt a győzelmet. Ők a legjobb barátaim, olyanok, mintha családtagok lennének. Ők a gyermekeim keresztszülei. Mindig mellettem álltak, amikor nehézségeim voltak, ők fogadtak be, amikor kilakoltattak. Rendkívül fontos emberek az életemben."
picture

Welsh Open: Robert Milkins holt den Titel

Fotó: Imago

Dean és Mandy rengeteget segítettek Milkinsnek. Mellette voltak, amikor 19 évesen profinak állt, és ezzel egyidőben elhunyt az édesanyja. Amikor később meghalt az édesapja, és ezzel egyidőben elvált az első feleségétől. Amikor kocsmáról kocsmára járt, és kilakoltatták a lakásából. Nélkülük nem láthattuk volna Milkins szenzációs győzelmét.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés