Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ronnie O'Sullivan remekül játszott, mégis kikapott Ricky Waldentől

Buzás Gábor

Publikálva 04/03/2022 - 10:47 GMT+1

Nagyon ritkán esik meg Ronnie O'Sullivannel, hogy kimondottan jól snookerezik, láthatóan akarja is a győzelmet, és mégis vereséget szenved. Az meg még ritkább, hogy ilyen helyzetben nem a legeslegjobbak közül győzi le valaki, hanem egy alacsonyabban rangsorolt játékos tudja felülmúlni. A Welsh Open nyolcaddöntőjében ezt a bravúrt hajtotta végre Ricky Walden.

Ronnie O'Sullivan Ricky Walden

Fotó: Eurosport

Nagyjából három játékos van, akikről azt gondoljuk, mert a tapasztalat azt mutatja, hogy időnként akkor is képesek legyőzni O'Sullivant, amikor az kiválóan játszik. John Higgins, Judd Trump és talán még Neil Robertson fér bele ebbe az aprócska klubba.

Csütörtök este azonban csatlakozott hozzájuk Ricky Walden, aki talán élete legjobb mérkőzését játszotta le. Így annak ellenére győzött 4-3-ra, hogy O'Sullivan három 70 feletti breaket lökött, plusz még egy félszázast.
Az utóbbi, a harmadik frame-ben lökött 55-ös nem volt elég a frame megnyeréséhez, Walden elvitte a harmadikat, és ezzel 2-1-re vezetett. Majd övé lett a következő is egy 136-os total clearence-szel. A következő frame-ben is meg tudott indulni, de (addigi játékával ellentétben) bátortalan döntést hozott, biztonságit lökött.
O'Sullivan kihasználta ellenfele bizonytalanságát, és két villámgyors 80 feletti breakkel kiharcolta a döntő frame-et. Ebben a helyzetben nagyon sokan összetörtek volna. A tévés asztal, a jól játszó, szupersztár ellenfél mellett érdemes tudni, hogy Walden mindössze egyszer győzte le O'Sullivant, annak is már bő 13 éve. Igaz, egy döntőben történt, de nagyon régen. Az összes többi meccsüket elvesztette.
Ő azonban nem remegett meg, sőt. A matchball előtt két lökéssel bevállalt egy rendkívül rizikós rózsaszínt. Egyrészt nehéz lökés volt, másrészt nagyon bátor, mert ha kimarad, akkor O'Sullivan különösebb nehézség nélkül letakaríthatja az asztalt. Walden a meccs utáni interjúban elmondta, hogy látta, hogy ezzel a rózsaszínnel meg tudja nyerni a meccset, ezért bevállalta. Jól tette.
picture

Ezt hívják magabiztosságnak döntő frame-ben

Walden jutalma a negyeddöntő, ami ebben a szezonban már ötödször adatik meg neki. Az eddigi négyből hármat megnyert. Joe Perry lesz az ellenfele, aki szenzációs játékkal, két százassal és két 70 feletti breakkel, 18 másodperces lökésátlaggal ütötte ki Kyren Wilsont. Lehet, hogy az egy csudajó meccs lesz...
A negyeddöntők rangadóját Neil Robertson és Judd Trump játssza. Egyikük sem játszott lehengerlően csütörtök este, de mindketten kifogtak egy gyengébb napot kifogó ellenfelet. Trump azért mutatott jobb formára utaló jeleket, de még mindig eléggé hullámzó a játéka színvonala. Mármint korábbi önmagához képest.
A 16 között három hazai játékos állt asztalhoz, de mindhárman kiestek. Matthew Stevenst a kínai Zhang Anda győzte le, Ryan Dayt az iráni Hossein Vafaei múlta felül, és a két győztes egymással játszik az egyik elődöntős helyért. Michael White-ot Jack Lisowski búcsúztatta, aki Ali Carterrel csap össze.
Az Eurosport 2-n 12:45-kor kezdődik az élő közvetítés a Carter - Lisowski negyeddöntővel, melyet Robertson és Trump rangadója követ. 19:45-kor az Eurosport 1-en Walden és Perry mérkőzését csodálhatjuk, az Eurosport Playeren pedig az ázsiai összecsapást Zhang és Vafaei között.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés