Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Judd Trump lett a Welsh Open toronymagas favoritja

Buzás Gábor

Publikálva 05/03/2022 - 11:16 GMT+1

Judd Trump megnyerte a negyeddöntők rangadóját Neil Robertson ellen, és ezzel ő maradt az egyedüli Triple Crown bajnok, az egyedüli világbajnok, sőt, az egyedüli többszörös pontszerző győztes, ráadásul az egyedüli top 16-os játékos a mezőnyben. Az elődöntőben Hossein Vafaei lesz az ellenfele, aki viszont az egyetlen, aki nyert már idén pontszerzőt.

Judd Trump

Fotó: Eurosport

Judd Trump lett a Welsh Open toronymagas favoritja

Úgy is meg lehet közelíteni a Welsh Open elődöntőit, hogy egy iráni indul harcba három angol ellen. Hossein Vafaei megnyerte a januári Shoot Outot, ami pályafutása első pontszerző sikere volt, és ezzel a négy elődöntős közül ő az egyetlen, aki nyert már pontszerzőt ebben a szezonban. Más kérdés, hogy a nehezen komolyan vehető Shoot Out mellett idén még negyeddöntőt sem játszott az iráni tehetség. Teljes pályafutását tekintve a szombati, Judd Trump elleni mérkőzése lesz az ötödik elődöntője. A kettejük közti komoly különbségekkel együtt sem esélytelen Vafaei, egyrészt mert nagyszerű játékos, másrészt mert kifejezetten jó a mérlege Trump ellen. Legutóbb épp a Welsh Openen találkoztak tavaly, és akkor az iráni győzött. Ez az elődöntő 14 órakor kezdődik, az Eurosport Playeren lehet élőben nézni, illetve az Eurosport 18:55-től ad róla egy összefoglalót.
picture

Hossein Vafaei

Fotó: Eurosport

A másik ágon Jack Lisowski és Joe Perry csap össze, ők játsszák az esti mérkőzést. Az idősebb angol (Perry 47 éves, az O'Sullivan - Higgins - Williams trióval együtt, 1992-ben állt profinak) sokszor volt 16-os játékos, és sokáig tartozott a "billegők" közé, akik néha a 16 között vannak, néha a 16-on kívül, de mindig az elit közelében. Ehhez képest most csak a világranglista 42. helyén találjuk, mivel a tavalyi szezonban is csak egy negyeddöntőre volt jó, idén pedig még nyolcaddöntőt sem játszott a Welsh Open előtt. Annyira messze került az élmezőnytől, hogy ha esetleg megnyerné a Welsh Opent, akkor sem kerülne a top 16 valódi közelségébe. Ezek után sikerült a héten legyőznie Mark Allent, Kyren Wilsont és Ricky Waldent, ami parádés eredménysor.
picture

Joe Perry

Fotó: Eurosport

Lisowski is gyenge szezont fut, csak az Egyesült Királyság Bajnokságán elért negyeddöntője, valamint az eheti szereplése miatt lesz ismét a top 16 között a jövő heti ranglistán. A tavalyi három döntős szereplése nem lenne elég ehhez. Lisowski az egyetlen a Welsh Open négy elődöntőse közül, aki nem nyert még versenyt. A negyeddöntőben 4-2-ről fordított Ali Carter ellen, és mint mondta, azért tudott remekelni a végjátékban, mert úgy fél centivel messzebb tette le a kezét a fehér golyótól. Vajon ez elég lesz Perry ellen?
picture

Jack Lisowski

Fotó: Eurosport

Este meglátjuk. Az biztos, hogy négy sikeréhes ember maradt versenyben a címért. Az is biztos, hogy közülük kiemelkedik Judd Trump. Sikerességben mindenképp. De az egyáltalán nem biztos, hogy ő lesz a bajnok. Ha bejut a döntőbe, ott könnyen lehet, hogy győzni fog. De az elődöntőben lehetnek gondjai.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés