Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Biztosan lesz két meglepő szereplő a Welsh Open elődöntőjében

Buzás Gábor

Publikálva 03/03/2022 - 12:00 GMT+1

A Welsh Open harmadik fordulója véget ér csütörtök délután, este pedig lejátsszák a negyedik kört, tehát éjszakára meglesz, hogy kik játsszák a negyeddöntőket. Történt már jónéhány meglepetés, kiesett John Higgins, Mark Williams, Mark Selby és Mark Allen is. A felső és az alsó negyed egyaránt "kiürült", azaz ezekből a szekciókból biztosan olyanok jutnak az elődöntőbe, akikre nem számítottunk.

Shaun Murphy

Fotó: WorldSnooker

Kezdjük a felső ág felső felével. Eleve ez volt a kicsit gyengébb negyed, hiszen Jordan Brown volt a címvédő, tehát az első kiemelt, de azért ő jobbára nem képvisel akkora játékerőt, hogy esélyesként tarthattuk volna számon. Hamar ki is esett. Az ő ágán Matthew Stevens jutott a 16 közé, ami önmagában meglepetés, hiszen az egykori kétszeres világbajnoki döntős walesi másfél éve nem játszott negyedik fordulós mérkőzést. Negyeddöntőt pedig legutóbb a 2019-es UK-n, tehát közel két és fél éve. Zhang Anda lesz az ellenfele, akit úgy tűnik, feldobott, hogy a múlt héten nagyon megszorongatta Ronnie O'Sullivant.
Ezen az ágon találjuk Hossein Vafaeit is, aki talán az elődöntő legnagyobb esélyese, de előbb le kell győznie Jak Jonest, illetve a Ryan Day - Shaun Murphy meccs győztesét. A 2005-ös világbajnok mai továbbjutása papíron nem volna meglepetés, hiszen akkora klasszis, mint egy ház, de ő maga mondta, hogy nyak- és vállfájdalmai miatt nem tud sokat gyakorolni, és ez bizony meg is látszik az eredményein. Lehet, hogy jobban van? Mostanában nem nyilatkozott olyan sokat, lehetséges, hogy több ideje maradt a gyakorlásra, eddig mindenesetre jól muzsikált.
Az alsó ág még sztármentesebb lett, miután Ali Carter szenzációs játékkal legyőzte John Higginst. Carter is kétszeres világbajnoki döntős, mint Stevens, és neki sem hozott jó eredményeket a szezon, de a skót szupersztárt öt nagy breakkel, köztük egy 141-essel és két 80 felettivel búcsúztatta. Scott Donaldsonnal csap össze este a 16 között. A másik jó név errefelé Jack Lisowski, aki a tavalyi három pontszerző fináléja után idén mindössze egy negyeddöntőre volt jó. Neki ma két meccset kellene hoznia, Elliot Slessor után az (amatőr!) Michael White-ot, vagy a Selbyt kiejtő Liam Highfieldet kellene búcsúztatnia a legjobb nyolc közé jutáshoz.
A két gyengébb ágról tehát mindenképp meglepő játékosok kerülnek az elődöntőbe, de meglehet, hogy ezúttal nem fiatal tehetségek, hanem inkább viszonylag rég nem látott, régebbi motorosok lesznek azok. Az alsó ág felső felében Ronnie O'Sullivan a kimagasló favorit, de neki csütörtökön le kell győznie Ding Junhuit, és ha ez sikerül, akkor Yan Bingtaót vagy Ricky Waldent is. Messze nincs tehát olyan kedvező sorsolása, mint a múlt héten. Ráadásul még Kyren Wilson is az ő ágára került, vele játszhat majd a negyeddöntőben.
A felső ág alsó felébe került Judd Trump és Neil Robertson, tehát csak az egyikük juthat el az elődöntőig. Ők már a 16 között járnak, tehát csak egy mérkőzést kell nyerniük csütörtökön. Trump ellenfele Jimmy Robertson lesz, az ausztrál pedig vagy Barry Hawkinsszal játszik (két idei fináléjuk után ezúttal nyolcaddöntőt), vagy Ben Woollastonnal. Trump egyébként szerdán nagyon-nagyon közepes játékkal győzte le Si Jiahuit, Robertson pedig simán, de egy sportszerűtlenség után múlta felül Graeme Dottot. Alább az eset: Robertsonnak a feketét kellett eltalálnia, és meglehetősen nyilvánvalóan előbb a pirosat mozdította meg. Hihetetlen, hogy ezt nem vette észre a játékvezető, az pedig csúnyaság, hogy Robertson nem szólt, pedig ezt mindenképp látnia kellett.
picture

A játékvezető nem vette észre Neil Robertson szabálytalanságát

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása