Ricky Walden legyőzte az International Championship döntőjében Mark Allent, egy kifejezetten jó mérkőzésen. Pedig egy kicsit tartani lehetett tőle, hogy a szombati elődöntő után Allen esetleg nem tud megint topon lenni, és végül lehet, hogy az előző esti fokozott koncentráció okozta, hogy 7-7 után már nem tudott igazán jól játszani. Igaz, nem is volt rá sok sansza.
Mert Walden valami zseniális snookert mutatott a végjátékban, amikor a lehető legnagyobb szüksége volt rá. Az első 14 frame-ben mindössze háromszor tudott 50 feletti breaket összehozni, 7-7 után viszont egy 85-ös, egy 103-as, majd az utolsó frame-ben egy 54-es és egy 62-es breaket gyártott. Ha lehetőséget kapott Allentől, tíz körömmel ragaszkodott hozzá, nem hagyta, hogy az ellenfele visszajöhessen az asztalhoz. Bátran játszott, nehéz helyzetekben is támadott, és ami a legfontosabb: mindent belökött.
A döntő második fele megfelelt a várakozásoknak, csak a valódi izgalom maradt el, hiszen nem lett különösebben szoros a végjáték. A meccs első felével sem volt semmi gond, döntőhöz képest magas relatíve volt a színvonal, de a második szakasz az, amire emlékezni fogunk még egy ideig. Az utolsó hat frame-ben ugyanis összesen hét 50 feletti break született, és ebből négy darab 70 feletti volt. Pörgős, remek játékot láttunk. Íme Allen százasa:
Snooker
A nyitónapon a UK és a Masters bajnoka is megkezdi világbajnoki szereplését
13 ÓRA
Waldené tehát a 125.000 fontos fődíj, és ezzel felugrik a világranglista nyolcadik helyére. Nem ez a legelőkelőbb helyezése, mert tavaly állt már a hetedik pozícióban is. De nem ez a legfontosabb persze, hanem hogy ő is és Allen is természetesen ott lesznek a Mastersen. Mint ahogy ott lesznek a jövő heti Champion of Champions tornán is, de erről a tornáról majd részletesebben írok hétfőn. Még annyit, hogy Allen ugyan döntőzött az utóbbi négy versenyén, de háromszor kikapott, csak egyszer tudott győzni.
Snooker
Meglesz Ronnie hetedik világbajnoki címe?
16 ÓRA
Snooker
Neil Robertson beszél frizurájáról és persze snookerről is
16 ÓRA