Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Selby a torna legjobb meccsén győzte le Hawkinst, negyeddöntős a UK-n

Buzás Gábor

Frissítve 30/11/2023 - 09:52 GMT+1

Négy korábbi bajnok már negyeddöntős az Egyesült Királyság Bajnokságán: Ding Junhui ellenfele Mark Williams lesz, Mark Selby pedig Judd Trumppal találkozik a nyolc között pénteken. De előbb csütörtökön még le kell játszani a hátralévő nyolcaddöntőket, többek között Ronnie O'Sullivan, John Higgins és Luca Brecel részvételével.

Mark Selby

Fotó: Getty Images

Kedden véget ért az első forduló az Egyesült Királyság Bajnokságán.
Az utolsó első fordulós napon Ronnie O'Sullivan és John Higgins egyaránt remek játékot produkálva győzött, Neil Robertson pedig hozta a szokásos idei formáját, és kikapott. Igazából nem is annyira az ausztrálon múlt a dolog, sokkal inkább az ellenfelén, Zhou Yuelongon, aki 97%-os golyóbelökéssel hozta le a mérkőzést. Robertson arról beszélt utána, hogy elégedett a játékával, csak éppen jó lett volna olyan ellenfelet kapni, aki nem játszik ennyire jól. No comment...
A második forduló, vagy előkelőbb nevén a nyolcaddöntő első napján, azaz szerdán Judd Trump 6-0-ra lelépte Jamie Jonest, és ezzel elsőként jutott a negyeddöntőbe. Ahol Mark Selby lesz az ellenfele, aki 6-5-re győzött Barry Hawkins ellen. De hogyan!
Selby és Hawkins a torna eddigi legjobb mérkőzését játszotta. Az elején Hawkins hajmeresztő hibákat mutatott be, de 0-2 után magára talált. 5-3-ra mégis a négyszeres világbajnok vezetett (két százassal és két 70 felettivel), de Hawkins kiharcolta a döntő frame-et (egy százas, két 80 feletti és további két félszázas break a mérlege). A döntő csata 58 percig húzódott, és érdekessége volt, hogy Hawkins kétszer is nyerő helyzetbe küzdötte magát, viszont mindkétszer snookert adott saját magának. A második végzetes lett, pedig már-már a kezében érezhette a győzelmet.
picture

Barry Hawkins

Fotó: WorldSnooker

Végül Selby bevállalt egy nehéz hosszú kéket, és ezzel oldotta meg a majdhogynem elbukott mérkőzést. Volt egy pont, amikor mindketten 97%-os golyóbelökéssel álltak, a végére 92, illetve 93 lett belőle. Lendületes, jó csata volt, csak a döntő frame hozott kissé nyögvenyelős játékot, de az is inkább a golyók sajátos helyzete miatt.
Ding Junhui is a nyolc közé jutott kedvenc versenyén. A háromszoros UK-bajnok kínai két százas breakkel bekezdett Tom Ford ellen. Aztán az angol egyenlített egy százas és egy 98-as breakkel - ezzel ez volt a legjobb mini-szakasz a verseny eddigi meccsein. A szünet után az angol (aki egyébként a kiemelt volt kettejük közül) már csak egy frame-et fogott. Ding sem tündökölt annyira, de a végére odabiggyeszett egy százas breaket (akárcsak Mark Allen ellen). Azaz összesen hármat lökött ezen a meccsen.
Ding ezzel legyőzte legnagyobb vetélytársát a Masters-szereplést illetően. Az már biztos, hogy Ford nem lesz ott a januári meghívásos Triple Crown-tornán, Dinget viszont még kiejthetik a top 16 közül. Hossein Vafaeinak van erre a legjobb sansza; ha Ding kiesik a nyolc között, akkor az iráninak az elődöntőbe jutás elég az előzéshez. A kínai sztár következő ellenfele Mark Williams lesz, aki 6-4-re győzött Jamie Clarke ellen. A háromszoros világbajnok három százas és három félszázas breaket gyártott a mérkőzésen.
picture

Ding Junhui

Fotó: WorldSnooker

Csütörtökön folytatódnak a nyolcaddöntők, és egyben véget is érnek. 14 órakor kezd Ronnie O'Sullivan és Robert Milkins, márpedig ez egy nagyon egyoldalú csatának tűnik az előjelek alapján. Milkins ugyanis nyolc meccsükön sosem győzte le a Rakétát, és még csak szoros csatát sem vívtak.
John Higgins és Zhou Yuelong is délután csap össze. Hasonlóan erős a skót mérlege kínai ellenlábasával szemben, mint a fenti párosításban, azzal az apró különbséggel, hogy Zhou egyszer legyőzte a négyszeres világbajnokot. Ráadásul éppen az Egyesült Királyság Bajnokságán.
Este az uralkodó világbajnok játszik Zhang Andával, a legutóbbi pontszerző torna győztesével. 5-1 a párharc állása a belga javára. Hossein Vafaei és Matthew Selt személyében két selejtezős játékos találkozik; eddig egyszer futottak össze, egy világbajnoki kvalifikációs mérkőzésen az iráni győzött 10-6-ra. Az utóbbi négy játékos közül egyvalaki elődöntős lesz...
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés