Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ronnie O'Sullivan majdnem kiejtette önmagát

Buzás Gábor

Frissítve 01/12/2023 - 10:05 GMT+1

Ronnie O'Sullivan legnagyobb ellenfele Ronnie O'Sullivan volt az Egyesült Királyság Bajnokságának nyolcaddöntőjében. A világelső időnként hajmeresztő hibákkal játszott Robert Milkins ellen, akit korábban nyolcból nyolcszor simán legyőzött. Ezúttal csak 6-5-tel jutott tovább a torna hétszeres bajnoka.

Ronnie O'Sullivan

Fotó: Getty Images

Az első mérkőzésén remek játékot mutatott a Rakéta, és ennek Milkins ellen is mutatta jeleit, de rengeteg hibával társult az időnként bemutatott sziporkázás. 2-0-s hátrányba került O'Sullivan, és a rajongóit alighanem a szívroham környékezte, mert nem sok jelet mutatott arra nézvést, hogy jól is fog játszani. Aztán viszont összeszedte magát, és három nagy breakkel (86, 53, 142) fordított. Utóbbi az eddigi egyetlen százasa a versenyen, egyben a főtábla legnagyobb breakje, holtversenyben Selbyével.
A következő frame is O'Sullivané lett Milkins félszázasa ellenére, de utóbbit nem törte meg, hogy sorozatban négy frame-et elbukott. Egy 91-essel 4-3-ra szépített, majd megint a Rakéta következett egy 83-assal, amire egy 120-assal reagált Milkins. Aki a szoros tizedik frame megnyerésével kiharcolta a döntő frame-et. És ez is szorosan alakult, O'Sullivan idegeskedett is, de csak behúzta. Ezzel továbbra is veretlen Milkinsszel szemben, de ennél sokkal fontosabb, hogy bejutott a negyeddöntőbe.
Mint ahogy tavaly és tavalyelőtt is, csakhogy az utóbbi két UK-n egyaránt elbukott a negyeddöntőben. Tavaly Ding Junhuitól kapott egy történelmi, 6-0-s verést, két éve pedig Kyren Wilson ütötte el a továbbjutástól 6-5-tel. O'Sullivan az utóbbi négy évben nem jutott el a UK elődöntőjéig.
Ezúttal Zhou Yuelong lesz az ellenfele (akit a tavalyi UK-n 6-0-ra elintézett, mielőtt kikapott Dingtől). Zhou 6-3-ra győzött John Higgins ellen, és ezzel a skót sztár lett a UK egyetlen korábbi bajnoka, aki kiesett az idei torna nyolcaddöntőjében. A négyszeres világbajnok egy percig sem vezetett: 1-4-es hátrány után lökött két 70 feletti breaket, de ezeken kívül nem sokat tudott hozzátenni a mérkőzéshez. Zhou három éve elődöntős volt a UK-n, viszont O'Sullivan ellen négy meccsen mindösszesen két frame-et nyert. Kétszer is 6-0-ra kapott ki a hétszeres világbajnoktól.
Luca Brecel és Zhang Anda, azaz az utóbbi két legrangosabb pontszerző verseny bajnokai remek csatát vívtak. A kínai játszott megbízhatóbban, és néha egészen bravúrosan is. Sorra lökte a nagy breakeket, és nem zavarta meg az sem, amikor Brecel 4-2-ről 4-4-re jött fel. Sőt, ekkor lökte meg első százasát, majd egy 68-assal, és a végén egy szenzációs hosszú pirossal le is zárta a mérkőzést.
picture

Zhang Anda

Fotó: Getty Images

A negyeddöntőben Hossein Vafaei lesz Zhang ellenfele, aki parádés játékkal lelépte Matthew Seltet. Az iráni három százas, plusz egy 90 feletti, és még egy félszázas breaket lökött, ellenállhatatlanul játszott.
Az O'Sullivan - Zhou, valamint a Vafaei - Zhang negyeddöntőket pénteken 14 órás kezdettel játsszák. Este pedig érkezik Mark Selby és Judd Trump, illetve Mark Williams és Ding Junhui. Nagyon erős felhozatal.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés