Az első három nap történései (Neil Robertson, John Higgins és Mark Williams búcsúja) után benne volt a levegőben, hogy kedden is születnek meglepő eredmények. Judd Trump érdekes mérkőzést játszott Xiao Guodonggal, amiben tán az volt a leginkább érdekes, hogy Trump nem hozta azt az elsöprően jó játékát, amivel döntőbe jutott a Bajnokok Bajnokán. Kínai ellenfelével szemben meglehetősen sok "ki nem kényszerített" hibát követett el. Váltott vezetéssel haladtak a döntő frame-ig, amit egy 88-as breakkel tudott megnyerni. Ezt mondta utána:
"Nagyon rossz itt a mérlegem, ezért is fontos, hogy megnyerjem az ilyen mérkőzéseket, amiket az utóbbi időben sokszor elvesztettem alacsonyabban rangsorolt játékosok ellen. Egyértelmű, hogy legközelebb jobban kell snookereznem. Nem szoktam itt jól teljesíteni, nem tudom, mi ennek az oka. Az elmúlt években csak 2020-ban szerepeltem jól a UK-n, amikor Milton Keynesben rendezték."
Persze minden relatív, sokan szeretnének olyan rossz mérleget, mint Trumpé: egy győzelem mellett két elbukott döntője is van. Ugyanakkor a többi tizenegy kiírás alkalmával még csak a negyeddöntőig sem jutott el, ezért nevezi gyengének a yorki teljesítményét.
Scottish Open
Judd Trump meglökte a nyolcadik maximumát
6 ÓRÁJA
Trump legjobb barátja, Jack Lisowski vele egyidőben játszott, és simán győzött Xu Si ellen. Lisowski sem brillírozott, ellenfele viszont még annyira sem, így született meg a torna első 6-1-es eredménye. A következő ellenfele Hossein Vafaei lesz.
Az iráni ugyanis legyőzte Mark Selbyt egy sajátos mérkőzésen. A frame-ek többsége a küzdelemről szólt, de néha villantottak egy-egy nagy breaket. Selby két százast lökött, de nem tudott melléjük tenni félszázas breakeket. Vafaei egy százassal és két nyolcvanassal szórakoztatta a nagyérdeműt. 6-4-re győzött Vafaei, akinek az utóbbi időben nem igazán ment a játék. Ezért kicsit meglepő a sikere, de Selby esetében elmondható, hogy legalábbis hullámzó a formája, bármikor bárkitől kikaphat. Érdekesség, hogy a tavalyi UK-n is Vafaei búcsúztatta Selbyt, akkor 6-2-re győzött. A négyszeres világbajnok foglalta össze a meccset és az érzéseit:
Nem gondolom, hogy különösebben rosszul játszottam volna. Hossein remekül kihasználta a lehetőségeit. Elég sokszor előfordul, hogy jól játszom, és mégis kikapok.
"Néha egy kis szerencse is kell a snookerhez. Még keményebben fogok készülni, és remélem, előbb-utóbb meglesz a gyümölcse a sok munkának. Magabiztosan érkeztem ide, mert az előző versenyeken jól ment a játék, ezért sajnálom, hogy kiestem, pláne egy ilyen nagy tornán. Viszont mégiscsak az a legfontosabb, hogy élvezem a játékot, ami hihetetlen változás a januári helyzethez képest."

Mark Selby és Hossein Vafaei

Fotó: WorldSnooker

Murphy is nehéz ellenfelet kapott David Gilbert személyében, és szoros, jó csatát vívtak. Mindketten löktek öt-öt nagy breaket, és a torna 2008-as bajnoka győzött 6-5-re. Murphy a győzelme óta két döntőt és további két elődöntőt játszott, de az utóbbi négy alkalommal mindig korán kiesett. Judd Trump lesz a következő ellenfele. Murphynek a végén még volt energiája odaszúrni egyet Ronnie O'Sullivannek:
"5-4-es hátrányban összezuhanhattam volna, de ez sosem volt jellemző rám. Boldog vagyok, hogy győztem."
Egyesek arról beszélnek, hogy milyen keveset jelent nekik a snooker, számomra ez a legfontosabb a világon.
Szerdán már nyolcaddöntőket játszanak, délután Ronnie O'Sullivan csap össze Zhou Yuelonggal, akivel eddig háromszor találkozott, és mindig simán legyőzte. Luca Brecel és Tom Ford egy jóval szorosabbnak ígérkező mérkőzést játszik velük egyidőben. Este Mark Allen és Kyren Wilson szintén várhatóan izgalmas meccsen csap össze, amit már csak azért is érdemes lesz megnézni, mert Révész Bulcsú lesz a szakkommentátor. A kettes asztalon Ryan Day és Sam Craigie játszik.
Scottish Open
Ronnie O'Sullivan ösztönösen zseniális menekülése
19 ÓRÁJA
Scottish Open
Itt az újabb maximum! - Trump varázsolt a Scottish Openen
TEGNAP - 13:44