Nagyon nehéz volt elképzelni, hogy O'Sullivan kikap ezen a mérkőzésen, és ez nem is történt meg. Stevensnek egy pillanatig sem volt esélye arra, hogy akár csak megszorongassa a Rakétát, aki két százas break mellett további három hetven felettit lökött, tehát kimondottan jól játszott. A kétszeres világbajnoki döntős walesi foglalta össze, hogy milyen érzés O'Sullivan ellen játszani:
"Ha hibázol Ronnie ellen, akkor hat-hét perc alatt véget érnek a frame-ek, elképesztő, amit művel. Ő egy másik ligában játszik. Persze csalódott vagyok, amikor elvesztek egy meccset, de ellene valami hihetetlenül jól kellett volna snookereznem. Néhány hete egyébként új dákóbőrt tettem fel, ami még nem működik száz százalékosan. Néhány oldalforgatós lökésnél túlságosan vastagon találtam."
Érdekes az idei UK, több párosítás is baráti csatát hozott. Leginkább az északír derbi volt ilyen Mark Allen és Jordan Brown között, illetve Neil Robertson és Joe Perry személyében is két régi jó barát csapott össze.
Scottish Open
Ronnie O'Sullivan ösztönösen zseniális menekülése
17 ÓRÁJA
Hétfőre is jutott egy efféle mérkőzés: Yan Bingtao és Zhou Yuelong meccse a torna első döntő frame-jét hozta. nem mellékesen jó csata volt, nagy breakekkel, időnként taktikus játékkal. Az idén jobb formát mutató, Belfastban döntőt játszó Zhou jutott tovább, és ő lesz O'Sullivan ellenfele a 16 között.

Clarke furcsa meccsen verte Williamst

Fotó: WorldSnooker

Este Stuart Bingham simán legyőzte Liam Highfieldet, és Joe Perryvel játszik a folytatásban. A legviccesebb, egyben legkellemetlenebb pillanatokat Mark Williams szerezte és élte meg, aki az első frame-ben néhány golyó belökése után az asztalra csapta a dákóját és villámgyorsan elhagyta az arénát. Aztán később is megtette ugyanezt, mint kiderült, hasmenése volt. A meccs után azt nyilatkozta, hogy sosem érezte még ennyire rosszul magát egy mérkőzésen, végig remegett. Így nem is tudott jól teljesíteni, és Clarke ment tovább 6-3-mal. Ding Junhui lesz a walesi következő ellenfele.

Mark Williams hirtelen bedobta a dákóját az asztalra, majd kiviharzott


Kedden játsszák az utolsó mérkőzéseket az első fordulóban, összesen három sztár lép asztalhoz. Délután Judd Trump csap össze Xiao Guodonggal, akitől közel tíz éve nem kapott ki. Velük egyidőben Jack Lisowski és Xu Si játszik, ők két éve éppen a UK-n futottak össze, és az angol győzött 6-2-re. Este Mark Selby készül visszavágni Hossein Vafaeinek a tavalyi UK-n elszenvedett 6-2-es vereségért, valamint Shaun Murphy csap össze David Gilberttel.
Mindkét esti Triple Crown-bajnok egy lehetséges banánhéjat kapott, hiszen Vafaei és Gilbert is nagyon erős játékos, ha jó napot fognak ki, bárkit legyőzhetnek. Különösen Murphy továbbjutása van veszélyben, mert 2005 világbajnoka nincs jó formában.
UK Championship
Ronnie O'Sullivan rettentő nagy verést kapott, ilyen még sosem történt vele
18/11/2022 - 19:17
UK Championship
O'Sullivan - Ding szuperrangadó a negyeddöntőben
18/11/2022 - 10:19