Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ronnie O'Sullivan simán hozta a kötelezőt, Williams az asztalra csapott és kiviharzott az arénából

Buzás Gábor

Frissítve 15/11/2022 - 12:59 GMT+1

A hétszeres világbajnok és hétszeres UK-győztes volt a hétfői játéknap abszolút sztárja az Egyesült Királyság Bajnokságán. Mindenképp favorit volt Matthew Stevens ellen, aki bár hatszor is legyőzte őt, de ilyen hosszúságú meccsen ez húsz éve nem sikerült neki. Most sem. A másik hétfői sztár, Mark Williams hasmenéssel küszködött, és kikapott Jamie Clarke-tól.

Ronnie O'Sullivan

Fotó: WorldSnooker

Nagyon nehéz volt elképzelni, hogy O'Sullivan kikap ezen a mérkőzésen, és ez nem is történt meg. Stevensnek egy pillanatig sem volt esélye arra, hogy akár csak megszorongassa a Rakétát, aki két százas break mellett további három hetven felettit lökött, tehát kimondottan jól játszott. A kétszeres világbajnoki döntős walesi foglalta össze, hogy milyen érzés O'Sullivan ellen játszani:
"Ha hibázol Ronnie ellen, akkor hat-hét perc alatt véget érnek a frame-ek, elképesztő, amit művel. Ő egy másik ligában játszik. Persze csalódott vagyok, amikor elvesztek egy meccset, de ellene valami hihetetlenül jól kellett volna snookereznem. Néhány hete egyébként új dákóbőrt tettem fel, ami még nem működik száz százalékosan. Néhány oldalforgatós lökésnél túlságosan vastagon találtam."
Érdekes az idei UK, több párosítás is baráti csatát hozott. Leginkább az északír derbi volt ilyen Mark Allen és Jordan Brown között, illetve Neil Robertson és Joe Perry személyében is két régi jó barát csapott össze.
Hétfőre is jutott egy efféle mérkőzés: Yan Bingtao és Zhou Yuelong meccse a torna első döntő frame-jét hozta. nem mellékesen jó csata volt, nagy breakekkel, időnként taktikus játékkal. Az idén jobb formát mutató, Belfastban döntőt játszó Zhou jutott tovább, és ő lesz O'Sullivan ellenfele a 16 között.
picture

Clarke furcsa meccsen verte Williamst

Fotó: WorldSnooker

Este Stuart Bingham simán legyőzte Liam Highfieldet, és Joe Perryvel játszik a folytatásban. A legviccesebb, egyben legkellemetlenebb pillanatokat Mark Williams szerezte és élte meg, aki az első frame-ben néhány golyó belökése után az asztalra csapta a dákóját és villámgyorsan elhagyta az arénát. Aztán később is megtette ugyanezt, mint kiderült, hasmenése volt. A meccs után azt nyilatkozta, hogy sosem érezte még ennyire rosszul magát egy mérkőzésen, végig remegett. Így nem is tudott jól teljesíteni, és Clarke ment tovább 6-3-mal. Ding Junhui lesz a walesi következő ellenfele.

picture

Mark Williams hirtelen bedobta a dákóját az asztalra, majd kiviharzott


Kedden játsszák az utolsó mérkőzéseket az első fordulóban, összesen három sztár lép asztalhoz. Délután Judd Trump csap össze Xiao Guodonggal, akitől közel tíz éve nem kapott ki. Velük egyidőben Jack Lisowski és Xu Si játszik, ők két éve éppen a UK-n futottak össze, és az angol győzött 6-2-re. Este Mark Selby készül visszavágni Hossein Vafaeinek a tavalyi UK-n elszenvedett 6-2-es vereségért, valamint Shaun Murphy csap össze David Gilberttel.
Mindkét esti Triple Crown-bajnok egy lehetséges banánhéjat kapott, hiszen Vafaei és Gilbert is nagyon erős játékos, ha jó napot fognak ki, bárkit legyőzhetnek. Különösen Murphy továbbjutása van veszélyben, mert 2005 világbajnoka nincs jó formában.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés