Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

O'Sullivan - Ding szuperrangadó a negyeddöntőben

Buzás Gábor

Publikálva 18/11/2022 - 11:19 GMT+1

Az Egyesült Királyság Bajnokságának nyolcaddöntőjében búcsúzott a nagy hatos ötödik tagja, Judd Trump is, akit Shaun Murphy győzött le elképesztő hajrával. Így már csak Ronnie O'Sullivan maradt talpon az utóbbi évtized legjobb játékosai közül, ami azt jelenti, hogy a Rakétának jó esélye nyílik arra, hogy megszerezze nyolcadik címét a UK-n.

O'Sullivan - Ding szuperrangadó a negyeddöntőben

Fotó: Eurosport

Persze a nagynevű játékosok mellett is O'Sullivan volna a legnagyobb esélyes, de a kiesésük után végképp ő az. A pénteki negyeddöntők rangadóját O'Sullivan és Ding Junhui játssza. Ha úgy tetszik, 2018 és 2019 bajnoka csap össze, de ennél sokkal többet mond, hogy a UK hétszeres győztese találkozik a verseny háromszoros bajnokával. Két nagy játékosról van szó, akik öt-tíz éve még komoly rangadót játszottak volna, de az utóbbi években igencsak leáldozott Ding csillaga, ezért most az előjelek alapján simának tűnik a mérkőzés.
Már ami az egymás elleni mérleget illeti, hiszen O'Sullivan 18-5-re vezet, és az utóbbi hat meccsüket rendre ő nyerte. Ding legutóbb éppen a UK-n győzte le a Rakétát, 2019-ben, amikor a kínai a végső győzelemig menetelt. Azóta sem nyert versenyt, és ami még kellemetlenebb: azóta csak egy elődöntőt játszott, a tavaszi Turkish Mastersen. Nehéz elképzelni, hogy a mostani meccsükön Ding győzzön, de nem kizárható, mert eddig olyan kiváló játékot mutatott, ami alapján a torna végső favoritja is lehetne. Ha pénteken is úgy játszik, ahogy eddig, akkor bárkit legyőzhet. Vajon tud hasonlóan jól teljesíteni O'Sullivan ellen?
Rajtuk kívül egyetlen korábbi bajnok maradt talpon, mégpedig Shaun Murphy. Érdekes meccset nyert meg Judd Trump ellen, aki már 5-3-ra vezetett, úgy tűnt, legyőzi Triple Crown-bajnok kollégáját. Csakhogy Murphy megrázta magát, az utolsó két frame-ben alig hagyta levegőhöz jutni a fiatalabb angolt. Két százassal kiegyenlített, és egy félszázassal hozta a döntő frame-et. Murphy egy kis lelki hadviselést is bevetett, ugyanis néhány órával a meccs előtt kitette a twitterre, hogy borzalmasan fáj a nyaka, amit a meccs alatt végig masszírozott. Fene tudja, mennyire fájt, de az biztos, hogy lökött három százas breaket, és túlélt végtelennek tűnő biztonsági csatározásokat. Olyan nagy gondja nem lehetett.
Murphy ellenfele Jack Lisowski lesz, aki könnyed 6-2-es sikert aratott Hossein Vafaei ellen. Nem játszott eszméletlenül jól az angol, de nem is volt rá szüksége, mert az iráni sokat hibázott. Annyira, hogy idegességében egy ponton a földhöz verte a dákóját.
picture

Shaun Murphy

Fotó: Eurosport

Talpon van még a favoritok közül Mark Allen, aki ugyan nem nyert még UK-t, de kétszer már eljutott a fináléig. Erre most is egész jó sansza kínálkozik, ugyanis a torna meglepetésembere, Sam Craigie lesz az ellenfele a negyeddöntőben. A világranglista 47. helyezettje nem lebecsülendő ellenfél, mert eddig egészen remek snookert mutatott, de elképzelhető, hogy Allen már túl nagy falat lesz neki. Craigie élete legjobb szereplését produkálja, akármilyen eredménnyel végez pénteken. Meglepetés volna, ha legyőzné Allent, már csak azért is, mert benne van a pakliban, hogy előbb-utóbb elfogy a lendülete, ahogy az alacsonyabban rangsorolt játékosokkal sokszor megesik.
A negyedik negyeddöntőt Joe Perry és Tom Ford vívja. Ford győzte le John Higginst, majd Luca Brecelt, Perry pedig Neil Robertsont és Stuart Binghamet. "Megtisztították" maguknak a táblát, kérdés, hogy mire mennek egymással. 5-5 az egymás elleni mérlegük, az utóbbi két alkalommal Ford győzött. Ennek a meccsnek a győztese játszik majd az O'Sullivan - Ding összecsapás továbbjutójával az elődöntőben.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés