Ding egészen remekül játszott a negyeddöntőig vezető úton, de ezzel együtt sem volt várható, hogy ilyen szinten dominálni tud O'Sullivan ellen.
Már maga a győzelme is meglepetésnek számít, hiszen ritkán fordul elő, de a 6-0 egyenesen szenzációsnak mondható.
Kellett ehhez a UK háromszoros bajnokának kiváló játéka, de legalább ennyire kellett a 6-0-hoz, hogy O'Sullivan pocsékul játszott. Az első két frame még így is szorosan alakult, de látni lehetett a Rakétán, hogy ez nem az ő napja. A folytatásban pedig már momentuma sem volt. Az utolsó négy frame-ben mindössze négy pontot szerzett, míg Ding sorra lökte a nagy breakeket. 88, 94, 87, 131, a kínai megállíthatatlanul menetelt az elődöntő felé.
Scottish Open
Ronnie O'Sullivan ösztönösen zseniális menekülése
17 ÓRÁJA
Egyetlen adat tökéletesen alátámasztja, hogy mekkora szenzáció, ami történt: Ronnie O'Sullivan harmincéves pályafutása alatt először kapott ki nullára Triple Crown-versenyen. Elképesztő. Ding ezt mondta utána:
"Szeretném megnyerni a versenyt, de nem szabad ennyire előreszaladni. Egyelőre a holnapi mérkőzésre kell felkészülnöm, ami még csak az elődöntő lesz. Senki sem tudja, hogy mi lesz holnap. Csak annyit tehetek, hogy igyekszem továbbra is jól snookerezni, és majd kiderül, ez mennyit ér."

Ding Junhui ünnepel

Fotó: Other Agency

Ronnie O'Sullivan pedig ezt nyilatkozta:
"Örülök, hogy Ding megint jól játszik, ő egy igazi klasszis. A meccs után azt mondtam neki, hogy jó voltál, gyerünk, nyerd meg a tornát. Azt hiszem, mindnyájan Ding-rajongók vagyunk. Vannak napok, amikor jól megy a játék, és vannak, amikor nem. Ma az utóbbi történt, nem tehettem semmit. Harminc éve játszom, elszenvedtem már jónéhány nagy vereséget."
Ding ellenfele az elődöntőben a szintén selejtezőből érkezett Tom Ford lesz, aki négy éve is a négy közé jutott a UK-n. Ford a főtáblán John Higginst, Luca Brecelt, a negyeddöntőben pedig Joe Perryt győzte le. Eddig egyetlen alkalommal győzte le Dinget, még 2005-ben, a Grand Prix selejtezőjében.

Ding 6-0-ra ütötte ki a hétszeres bajnok Ronnie O'Sullivan-t

UK Championship
Mark Allen félelmetes játékkal nyerte meg a UK-t
21/11/2022 - 08:53