Zhao megnyerte élete legfontosabb mérkőzését, és ezzel a Mastersre is kvalifikált.

Remekül indult a UK fináléja, de összességében azt lehet mondani, hogy elmaradt a várt hatalmas csata. Ezért elsősorban Brecel a felelős, aki a második frame-ben lökött százasán kívül nem tudott igazán sokat hozzátenni a mérkőzéshez. Más részről viszont a kínai a "hibás", aki nem adott sok esélyt az ellenfelének.
Voltak azért szoros frame-ek, voltak nagy biztonsági csaták. Érdekes volt, hogy az első ilyet Brecel nyerte, és rögtön utána az Eurosport szakértői, Ronnie O'Sullivan és Jimmy White azt mondták, hogy ebben mindenképp előre kell lépnie Zhaónak, a szoros csatákból is kell hoznia néhányat. És rögtön a következő két frame-et meg is nyerte a kínai, mindkettőt komoly küzdelem után. A biztonsági lökései is jól működtek, többnyire éretten, jól gondolkodott, és ami ugyancsak nagyon fontos, hideg fejjel. Rajta nem igazán lehetett érezni a döntő elkerülhetetlen feszültségét, Brecelen már sokkal inkább.
Snooker
Több kínai lesz a nyolc között, mint nem-kínai
28/07/2022 - 08:31
Életük legfontosabb mérkőzését játszották, és Zhao kezelte jobban a nyomást, hét 50 feletti breaket lökött, viszonylag simán győzött 10-5-re. Ezzel megnyerte élete első pontszerző, egyben első Triple Crown-döntőjét, és bejutott a top 16 közé a világranglistán. Egészen pontosan a kilencedik helyre ugrott előre a 26. pozícióból, amivel természetesen kvalifikált a Mastersre.

Zhao Xintong hengerelt a UK-döntőben, első pontszerzőjét nyerte

A döntő alatt megtörtént a Masters sorsolása is, Zhao ellenfele Higgins lesz az első fordulóban. A kínai éppen a skót nagyágyút győzte le a UK harmadik fordulójában, és akkor lehetett először felfigyelni arra, hogy igencsak jó formában van. Végig tudta vitte a jó játékot.
Jimmy White és Ronnie O'Sullivan is azt jósolta, hogy Zhao még rengeteg címet nyerhet. Meglátjuk. Az biztos, hogy élete első pontszerző döntője egy Triple Crown trófeát eredményezett, és ez bizony ritka szép teljesítmény. Érdekes egybeesés, hogy O'Sullivan is rögtön a UK-vel kezdte sikersorozatát, sőt, Stephen Hendry is a UK-n szerezte első profi tornagyőzelmét.
Zhao a második kínai játékos, aki UK-t, és a harmadik kínai, aki Triple Crownt tudott nyerni. Ő az újabb példája a kínai snooker előretörésének, hiszen jelen pillanatban az a helyzet, hogy bár Ding, a UK háromszoros bajnoka kiesett a top 16 közül, de van utánpótlás, hiszen a három Triple Crown-cím közül kettőt kínai játékos birtokol.
Brecel is szépen előreugrott a világranglistán, a 40. helyről egészen a 18. pozícióig masírozott. A Mastersre nem kvalifikált, de ettől függetlenül óriási önbizalmat meríthet az elmúlt napokban nyújtott teljesítményéből. Hosszú hullámvölgy után ismét ott van tűzközelben, ami a tornagyőzelmeket és a top 16 közé jutást illeti. Ha még egy hasonló jó hetet produkál, simán kiemelt lehet a világbajnokságon.
Snooker
Zhao Xintong: "Szeretnék olyan jól játszani, mint Ronnie, szeretném szórakoztatni az embereket"
10/07/2022 - 09:20
Snooker
Zhao dominanciájával indult az új snookerszezon
30/06/2022 - 11:42