Amilyen ütemben hullottak a kiemeltek az első két fordulóban, az ember már szinte várta, hogy mikor jönnek az újabb búcsúzók. És jöttek. Hétfőn John Higgins szállt ki a tornáról, és kedden csatlakozott hozzá Judd Trump, valamint egy nagyon csúnya vereséggel Stephen Maguire is.


A top 16 közül mindössze öten maradtak versenyben, O'Sullivan mellett Kyren Wilson, Barry Hawkins, Jack Lisowski és Anthony McGill, ami azt is jelenti, hogy a top 10-ből (de a top 13-ból is) mindössze ketten jutottak be a legjobb 16 közé.
British Open
Szuperhétfő: jön O'Sullivan, Trump, Higgins, Williams és Selby
3 ÓRÁJA
Kihegyezhetjük a dolgot arra, hogy ez mennyire kedvez O'Sullivannek. Nagyon. Nincs már olyan játékos a mezőnyben, aki többé-kevésbé rendszeresen le szokta őt győzni (Trump, Higgins, Robertson ilyenek), még akkor is, ha O'Sullivan jól játszik. Gyakorlatilag a második vonallal kell szembenéznie, és azzal, hogy immár ő a toronymagas esélyes. Ráadásul a következő ellenfele a Binghamet és Cartert legyőző Noppon Saengkham, aki persze nagyon ügyes játékos, de (egyelőre?) nem az a szint, aki komolyan veszélyeztethetné a hatszoros világbajnokot. Nyilván érvényes az állandó közhely, hogy aki idáig eljut, az bármikor kifoghat egy olyan napot, amikor bárkit képes legyőzni, de ezzel együtt is hatalmas meglepetés lenne, ha éppen a thaiföldi állítaná meg O'Sullivant.

Ronnie O'Sullivan egyre jobb esélyekkel menetel

Fotó: WorldSnooker

Ennél előrébb meg ne nézzünk, annyi a meglepetés, hogy nem mernék belemenni abba, ki következhet Saengkham után.
Az említett kiemeltek mellett van a mezőnyben két 100-on kívüli játékos, a hosszú idő után visszatérő Andy Hicks, aki 48 éves, 1991-ben állt profinak, a 90-es évek közepén volt 17. a ranglistán, és hatszoros pontszerző elődöntős, 1995-ben a UK-n is a négy közé jutott. Hicks három döntő frame-es csatát nyert, Liang, Holt, illetve Dale ellen. A másik 100-on kívüli szereplő tán még nagyobb meglepetés. Az 51 éves Peter Lines egyetlen korábbi elődöntőt tud felmutatni, azt is "csak" a Paul Hunter Classicról. Hosszú pályafutása során sosem jutott a top 16 közelébe, de még a 32-ig sem jutott el. Ranglistás csúcsa a 42. hely, ami még az ezredfordulóról származik. Day, Fan Zhengyi és Craigie voltak az áldozatai, csupa 6-3-as siker.

Peter Lines

Fotó: Eurosport

És ott vannak azok, akik rendkívül veszélyesek lehetnek, mert nyertek már versenyt, vagy legalábbis játszottak döntőt, döntőket. Az említett top 16-osokon kívül a Welsh Open címvédője, Jordan Brown, a China Championship egykori bajnoka, Luca Brecel, a German Masterst 45 évesen megnyerő, immár 50 éves Anthony Hamilton, a mindig veszélyes David Gilbert, valamint Matthew Selt, Hossein Vafaei, Zhao Xintong és Ben Woollaston. A két ázsiai a kakukktojás, mert ők még nem játszottak döntőt, de eszelősen tehetségesek. Ezt a nyolc játékost nagyjából azonos esélyekkel várhatjuk a végjátékba.

Luca Brecel

Fotó: WorldSnooker

Szerda délután O'Sullivan játszik Saengkhammal és velük párhuzamosan lesz Zhao és Lines összecsapása. Este Brown - McGill, illetve Wilson - Woollaston csaták várnak ránk. Az Eurosport élő közvetítéssel jelentkezik 13:45-kor és 19:45-kor is.
British Open
Ursenbacher: "A barátaim azért nézik meg a meccsemet, hogy lássák Ronnie-t"
23/09/2022 - 09:25
Snooker
Neil Robertson tanulna Ronnie O'Sullivantől
13/09/2022 - 09:16